Hlavní obsah

VIDEO: Krasobruslař Verner věří, že příští rok zase začne vozit medaile

PRAHA

S úsměvem na tváři se vrátil z mistrovství světa v Los Angeles krasobruslař Tomáš Verner. I když obsadil mezi sportovci nepopulární čtvrté místo, byl spokojen. Vrátil se totiž tam, kam patří. Mezi elitu. Nyní bude pár dní odpočívat a pilně studovat. A v květnu už začne s přípravou na olympijskou sezónu, v níž by rád získal nějakou medaili.

Foto: Sport Invest

Český krasobruslař Tomáš Verner

Článek

Unavený, ale spokojený přiletěl Tomáš Verner ze světového šampionátu, který se minulý týden konal v Los Angeles. Po loňském výpadku, kdy skončil na MS patnáctý, a letošním šestém místě na ME, se mohl opět smát. Čtvrté místo potvrdilo, že stále patří mezi krasobruslařskou elitu. „Chvíli po závodě jsem byl z bramborové medaile smutný. Teď už se ale raduju. Je to skvělý úspěch,“ přiznal dvaadvacetiletý závodník po úterním příletu do Prahy.

Kde mu utekl cenný kov, ví naprosto přesně. "O medaili mě připravily dvě chyby. O bronz jsem přišel při posledním skoku, kdy jsem skočil jen dvojitý flip. O stříbro mě pak připravil předposlední dvojitý lutz. Sport je ale už takový. Chyby se neodpouští,“ vyprávěl.

Odpočinek a škola

Nyní čeká na mistra Evropy z roku 2008 pár dní volna. „Jsem unavený, takže se už moc těším, až si odpočinu. Také musím zavítat do školy a zjistit, jestli mě ještě pořád vedou jako studenta,“ vtipkoval posluchač třetího ročníku Fakulty tělesné výchovy a sportu. „Občas si také půjdu zatrénovat, protože mě ještě 9. dubna čeká vystoupení na show Králové ledové arény III. Pak ale odložím brusle. S přípravou na olympijskou sezónu začnu v květnu,“ naznačil plány Verner.

Příští rok chce zase přivézt medaile

Nejdříve proběhne příprava na suchu. To Tomáš Verner vymění kolo za brusle. V červnu pak začne s trenéry a choreografem dávat dohromady programy. "Krátký program na novou sezónu už mám celkem promyšlený. Ještě nevím, ale jak to bude s volnou jízdou. Možná jen pozměním tu letošní nebo se nakonec dohodneme pro úplně jinou. Ještě uvidíme," řekl.

Po neúspěšném ME došlo v tréninku ke změnám. "Každý den jsem trénoval oba programy. Nejdříve toho na mě bylo hodně, pak si ale tělo zvyklo. Rozhodně v tom chci pokračovat i nadále. Věřím, že na olympijskou sezónu budu lépe připravený než mí soupeři," prohlásil vedoucí muž světových tabulek.

Pochvaloval si i práci s psychologem. "Určitě mi moc pomohl. Rozhodně bude naše spolupráce trvat dál. Se mnou je práce jak na kostele," smál se. A jak vidí své šance v příštím roce? "Rád bych zase přivezl nějakou medaili.Věřím, že se mi to povede. Když nejsem pod velkým tlakem, daří se mi mnohem víc," dodal na závěr.

Reklama