Hlavní obsah

Stolní tenisté v EP národů hladce porazili Dánsko

PRAHA

Čeští stolní tenisté ve svém druhém utkání v Evropském poháru národů zdolali v Praze Dánsko jasně 3:0. V novém systému soutěže si tak ve středu připsali na konto druhou výhru. V únoru dokázali v B-skupině první divize vyhrát v Rumunsku po boji i bez Petra Korbela těsně 3:2.

Článek

Diváci se tak radovali z hladkého vítězství, na druhou stranu si příliš neužili. "Je mi trošku líto, že přišlo docela dost lidí a zápas byl takový, ne nudný, ale jednoznačný. Myslel jsem si, že to nebude tak snadný," podotkl Korbel po třísetové výhře nad Jakobem Asmussenem. "Když jsem dal kvalitnější úder, on hned zkazil," řekl ke svému utkání.

Bez ztráty setu zvládl zápas i Dmitrij Prokopcov, který hrál svoji třetí dvouhru v českém dresu a nedal šanci Mikkelu Hinderssonovi. Jen Josefu Šimončíkovi vzal Christian Kongsgaard jednu sadu.

Další zápasy nyní české reprezentanty čekají až v roce 2010, kdy pojedou do Rakouska a doma přivítají Rumuny. "Je za to určitá finanční injekce, ale je to roztažené do tří let. To je moc dlouho. Fanoušek v tom bude mít guláš," mínil Korbel.

Evropský pohár národů ve stolním tenisu mužů - první divize, skupina B:
ČR - Dánsko 3:0
Korbel - Asmussen 3:0 (5, 4, 10), Šimončík - Kongsgaard 3:1 (8, -4, 4, 5), Prokopcov - Hindersson 3:0 (5, 10, 6). Diváci: 300.

Reklama

Související témata: