Hlavní obsah

Pljuščenko přivezl medailisty i akrobaty

PRAHA

Už potřetí se v Praze představí olympijský vítěz v krasobruslení Jevgenij Pljuščenko se svoji show. Proti předchozím vystoupením ji ještě obohatil. První větší změnou je přesun akce z holešovické haly do O2 Areny. Přibude jeden Čech, když vedle Tomáše Vernera, jenž ukáže společné číslo s Jozefem Sabovčíkem, se představí i juniorský vicemistr světa Michal Březina.

Článek

Ozdobou bude dvojnásobný mistr světa Stephane Lambiel ze Švýcarska, jenž už ukončil amatérskou kariéru, čí naturalizovaný Ital Samuel Contesti. Mezi páry bude největším tahákem vystoupení aktuálně nejlepší sportovní dvojice světa Aliona Savchenková, Robin Szolkowy z Německa.

Akce nazvaná pro letošek Králové krasobruslení ale nebude jen přehlídkou soutěžních a exhibičních vystoupení nejlepších světových krasobruslařů, Pljuščenko se do své show snaží zakomponovat i umělce a akrobaty. Tradičně na housle ho bude doprovázet virtuos Edwin Marton, z českého showbusinessu na akci vystoupí Ilona Csáková i Jiří Korn. Náročný akrobatický kousek v podobě přeskoku auta na bruslích má nachystán Rus Sergej Jakimenko.

Večerem, jenž se vměstná mezi dva finálové zápasy hokejové extraligy a začíná v 19:00, bude opět provázet Leoš Mareš.

Reklama