Hlavní obsah

Jumby d'Occagnes zahájil vítězně seriál pro francouzské klusáky

PRAHA

První díl seriálu pro špičkové klusáky francouzského chovu Grand Prix Trotteur Francais v sobotu ve Velké Chuchli vyhrál dvanáctiletý Jumby d'Occagnes. Pod vedením své stálé jezdkyně Heleny Pokorné prokázal, že přes zimu neztratil formu a navázal na loňských sedm vítězství. Druhý skončil Lymnetis, který šel půl kola před cílem do čela, ale v cílové rovince první místo neudržel.

Článek

Dostih na 2180 metrů o 60 tisíc korun byl odstartován nadvakrát. Po prvním startu se jeden z osmi účastníků Le Loir des Bordes začal dusit a padl k zemi. Dostih proto musel být zastaven. Kůň se po chvíli vzpamatoval a byl odveden do stáje.

Trenér vítězného Jumby d'Occagnese Mykola Volf oslavil v sobotu ještě další dvě prvenství. Tři trenérské triumfy zaznamenal i Michal Kalčík. Loňský šampion trenérů a jezdců dovedl v Ceně Polar Televize Ostrava k vítězství čtyřletého bělouše Önase Bismarcka.

Sobotní klusácké dostihy ve Velké Chuchli:
Grand Prix Trotteur Francais (tříletí a starší klusáci, 60.000 Kč, 2180 m): 1. Jumby d'Occagnes (amatérka Pokorná, trenér M. Volf, stáj Siam), 2. Lymnetis, 3. Lazzi du Vivier. Výrok: jistě 1 1/2 - 6 - 7. Kilometrový čas: 1:18,0.
Rámcové dostihy:
I.: Petite Melissa (Kalčík) - Two Five - Lentilka,
II.: Regent (Volf) - Slava d'Ukraine - Sunami,
III.: Speedy du Perche (E. Volfová) - Anne Titan - Lady Coco,
IV.: Skyline (Vávra) - Hora Venus - Maiprinz,
V.: Önas Bismarck (Kalčík) - Instant Diamant - Summerjam,
VII.: Cicci D (Kalčíková) - Buffalo Joy - Octroi Royal,
VIII.: Witendo (žk. Dobrovolný) - Hope As - Quadros.

Reklama

Související témata: