Hlavní obsah

Berdych vyhrál běžecký souboj se Špotákovou a dostane oštěp

PRAHA

Tenista Tomáš Berdych vyhrál sázku s Barborou Špotákovou, kdo za uplynulých pět týdnů naběhá víc kilometrů, a dostane od olympijské vítězky oštěp. Špotáková navíc musí nyní absolvovat jeden jeho trénink.

Článek

Špotáková dlouho vedla, ale nakonec Berdych naběhal 180 kilometrů, zatímco oštěpařská mistryně světa o 40 kilometrů méně. Oba přitom museli plnit své tréninkové plány, Berdych navíc hrál turnaje a Špotáková píše diplomovou práci. Svým činem se rozhodli podpořit celosvětový závod mužů proti ženám firmy Nike a její běžecký program Nike+.

"Byla jsem přesvědčená, že vyhraju. Běhala jsem jako o život," tvrdila Špotáková. Uznala, že bylo náročné skloubit běhání s vlastním trénováním. "Nedá se nic dělat, budu si teď muset zkusit Tomášův trénink. Ale docela se na to těším," podotkla oštěpařka.

Oštěp je super trofej, říká Berdych

Berdych šel do souboje zpočátku se skeptickou náladou. "Nevěřil jsem, že bych mohl naběhat víc. O to víc mě to samozřejmě těší," uvedl. "Oštěp od Báry, to je super trofej a jsem zvědavý, jak zvládne můj trénink," prohlásil.

Do virtuálního závodu mužů proti ženám se zapojili běžci z celého světa, kteří využívají technologii Nikeplus s čipem v botě a prostřednictvím svého profilu nahrávají na webové adrese www.nikeplus.com naběhané kilometry. Měření bylo ukončeno v neděli 19. dubna a muži byli lepší v celkově naběhaných kilometrech i v průměru na jednoho běžce. Muži zvládli 1,028.923 kilometrů a ženy ve stejném období 454.710 kilometrů.

Do této kampaně se zapojili i další sportovci a celebrity světového formátu, jakými jsou tenista Roger Federer, fotbalista Zlatan Ibrahimovic, basketbalista Tony Parker či vytrvalkyně Paula Radcliffeová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články