Hlavní obsah

Krasobruslařka Delobelová se v září stane matkou, ale chce na OH

PAŘÍŽ

Francouzská krasobruslařka Isabelle Delobelová, která loni společně s Olivierem Schoenfelderem získala světový titul v kategorii tanečních párů, v září porodí svého prvního potomka. Navzdory mateřství však chce bojovat o medaili na olympiádě ve Vancouveru, která se uskuteční v únoru 2010.

Článek

"Tohle těhotenství mi dodalo odvahu. Jediná touha, kterou mi to těhotenství dalo, je touha po vítězství," uvedla třicetiletá krasobruslařka. Její sportovní partner je ještě o rok starší, takže plánují po příští sezóně ukončit amatérskou kariéru a další olympiáda je pro ně v nedohlednu. Rádi by získali některou z medailí, která jim těsně unikla před třemi lety v Turíně. Tam skončili čtvrtí.

Připravovat se budou pod vedením Muriel Boucherové-Zazouiové. "Byli tou zprávou šokováni, ale hned to viděli z té pozitivní stránky. Dali mi důvěru a já se s tím vyrovnám," uvedla trenérka, která svou svěřenkyni na tiskovou konferenci doprovodila.

Delobelová si loni v prosinci poranila rameno, se kterým musela v lednu na operaci. Francouzští tanečníci tak nestartovali na mistrovství Evropy a kvůli zranění se omluvili i z březnového světového šampionátu v Los Angeles. To už byla Delobelová těhotná.

Reklama