Hlavní obsah

Raketa O´Sullivan míří na snookerovém MS za obhajobou

PRAHA

Letošní Mistrovství světa ve snookeru má za sebou již první kolo a jen na drobné výjimky postoupili všichni favorité mezi posledních 16 hráčů turnaje. Mezi největší favority na zisk mistrovské trofeje patří obhájce titulu z loňského roku a aktuální světová jednička Ronnie O´Sullivan, který si v prvním kole poradil se Stuartem Binghamem v poměru 10-5.

Foto: e-snooker.cz

Ronnie O'Sullivan

Článek

O´Sullivan zahrál náběh 140 bodů, který je doposud nejvyšším na turnaji. Držitel nejvyššího breaku si odnese prémii v hodnotě 10 000 liber.

Mladý talent ze Severního Irska Mark Allen vyřadil kvalifikanta Martina Goulda v poměru 10-6. Bývalý mistr světa z roku 2002 Peter Ebdon podlehl Nigelu Bondovi 5-10. Ryan Day přehrál Stephena Lee 10-4 a dvojnásobný mistr světa John Higgins porazil kvalifikanta Michaela Holta 10-5.

Prvním překvapením turnaje bylo vypadnutí Joe Perryho, o které se postaral talentovaný mladík Jamie Cope v poměru 10-6. Bývalý mistr světa Graeme Dott postoupil do druhého kola po výhře 10-8 nad Barry Hawkinsem a předloňský finalista mistrovství světa Mark Selby přehrál Rickyho Waldena 10-6.

Hendry vyřadil Williamse

Shaun Murphy zvítězil v prvním kole nad Andrew Higginsonem 10-8, zatímco Marco Fu vyřadil z turnaje Joe Swaila 10-4. Čínská hvězda Ding Junhui potvrdil v zápase se svým krajanem Liangem Wenboem, že je stále čínskou jedničkou a přehrál jej v poměru 10-8.

Sedminásobný mistr světa a doposud nejúspěšnější hráč snookeru Stephen Hendry postoupil přes dalšího bývalého mistra světa Marka Williamse v poměru 10-7. Ali Carter, finalista z loňského roku, vyřadil Gerarda Greena 10-5 a Australan Neil Robertson přehrál šestinásobného mistra světa Steva Davise hladce 10-2.

Mark King postoupil mezi posledních 16 turnaje přes prvního černého hráče, který kdy startoval v hlavní části Mistrovství světa, Roryho McLeoda, kterého porazil 10-6 a Jamie Burnett podlehl svému krajanovi, světové dvojce Stephenu Maguireovi v poměru 5-10.

Šampionát pokračuje zápasy druhého kola, které se hrají na prvních získaných 13 framů. Odborníci se shodují, že takto silné druhé kolo v Crucible již dlouho nebylo a proto nebude o zajímavé souboje jistě nouze.

Reklama