Hlavní obsah

Mistry republiky v sedmičkovém ragby jsou hráči Tatry Smíchov

Praha

Hráči Tatry Smíchov jsou mistry republiky v sedmičkovém ragby. Ve finále víkendového šampionátu v Praze na Markétě porazili Vyškov jednoznačně 40:0, třetí místo obsadily Říčany po výhře nad Přeloučí. Vítězná Tatra, jejíž hráči jsou také nejpočetněji zastoupení v české sedmičkové reprezentaci, neprohrála na umělém trávníku ani jedno z šesti utkání.

Foto: Petr Skála

Hráči Tatry Smíchov jsou mistry republiky v sedmičkovém ragby. Ve finále víkendového šampionátu v Praze na Markétě porazili Vyškov jednoznačně 40:0.

Článek

Vyškov se do boje o zlato dostal po nečekaném semifinálovém vítězství nad Říčany. "Sedmičkám jsme sice věnovali jen málo tréninků, ale na turnaj jsme se těšili. A protože jsme do každého zápasu šli naplno, ve finále už nám síly nestačily," řekl magazínu ceskeragby.cz vyškovský kouč Milan Štourač s tím, že stříbrná pozice Vyškova je jiště pro mnohé překvapením.

Sportovní ředitel České rugbyové unie Antonín Brabec připomněl, že český národní šampionát se letos uskutečnil jako první na světě. "Zatím se ragbyová mistrovská utkání kromě Česka hrají jen v Litvě a na Novém Zélandě," prohlásil Brabec.

Mistrovství republiky v sedmičkovém ragby
Utkání o 11. místo: Mariánské Hory - České Budějovice 7:43
Utkání o 9. místo: Nové Město n. M. - Dragon Brno 7:38
Utkání o 7. místo: Sparta Praha - Liberec 57:7
Utkání o 5. místo: Brno Bystrc - Praga Praha 10:38
Utkání o 3. místo: Přelouč - Mountfield Říčany 0:14
Utkání o 1. místo: Tatra Smíchov - JIMI Vyškov 40:0

Reklama