Hlavní obsah

Boxerského šampióna Page po letech udolalo zranění z ringu

Bývalý mistr světa v těžké váze Greg Page zemřel. Padesátiletý boxer podle agentury AP podlehl následkům zranění mozku, která utrpěl při zápase v roce 2001 a kvůli nimž byl na invalidním vozíku.

Článek

Page zemřel ve svém domě v Louisville, kde ho mrtvého v posteli našla jeho manželka. Americký boxer před osmi lety utrpěl zranění mozku při zápase s Dalem Crowem, za který inkasoval 1500 dolarů.

Utkání se čtyřiadvacetiletým soupeřem pro tehdy dvaačtyřicetiletého Page skončilo v desátém kole, kdy už nedokázal vstát z podlahy ringu. Po zápase byl téměř týden v komatu a poté zůstal ochrnutý na levou stranu těla. Předloni vysoudil odškodnění 1,2 milionu dolarů za nedostatečné zdravotnické zabezpečení souboje.

Největší úspěch své kariéry zažil Page v roce 1984, kdy porazil Gerrieho Coetzeeho a stal se mistrem světa organizace WBA.

Jako patnáctiletý kluk dělal sparingpartnera legendárnímu Muhammadu Alimu. Ve 20 letech se stal amatérským šampiónem USA v těžké váze a poté přestoupil k profesionálům.

První pokus získat světový titul mu nevyšel, když v březnu 1984 prohrál s Timem Witherspoonem. V prosinci téhož roku již uspěl a poté, co v osmém kole knokautoval Coetzeeho, přezval mistrovský pás. Titul ztratil už po pěti měsících, když podlehl Tonymu Tubbsovi.

Během své kariéry vyhrál 58 zápasů a šestnáctkrát odešel poražen. Poslední porážka se mu stala osudnou.

Reklama