Hlavní obsah

Štrbíková s Vacenovskou se utkají o postup do čtvrtfinále MS

JOKOHAMA

Jedna z českých stolních tenistek si na mistrovství světa v Jokohamě zahraje ve čtvrtfinále. Rozhodly o tom páteční výhry ve 3. kole Renáty Štrbíkové a Ivety Vacenovské, které se v sobotu utkají v osmifinále. Mezi nejlepšími osmi měl český stolní tenis v ženské dvouhře naposledy zástupce díky Marii Hrachové v roce 1987.

Článek

Devětadvacetiletá Štrbíková pokračovala ve svém senzačním tažení šampionátem porážkou další favorizované soupeřky. Poté co v 2. kole vyřadila devátou hráčku světa Wang Jüe Ku ze Singapuru, zdolala dnes 4:3 na sety vyhlášenou běloruskou obranářku Viktorii Pavlovičovou. Světovou čtyřiadvacítku vyřadila zkušená Češka i přesto, že prohrávala 2:3.

"Bylo to hodně psychicky náročné, musela jsem se obrnit trpělivostí," poznamenala Štrbíková v rozhovoru pro ČTK k defenzivnímu stylu soupeřky. "Párkrát jsem vypadla z rytmu, ale jinak to byl super zápas," dodala.

O jeden set méně ztratila v Japonsku třiadvacetiletá Vacenovská, která porazila Slovenku Evu Ódorovou 4:2. "Zvládla jsem to dobře takticky. V minulých zápasech mi ona vracela míče z každé pozice a já jsem míčky vyhazovala. Dnes jsem nikam nespěchala a jednoduše ji udolala," řekla česká hráčka.

Díky losu, který svedl obě české reprezentantky dohromady, se tak už nebude opakovat situace z olympijských her v Pekingu, kde do čtvrtfinále nepostoupila ani jedna rodilá Evropanka. "Je to zajímavá a kuriózní situace, ale je dobře, že bude jedna z nás ve čtvrtfinále. Pro mě je určitě lepší hrát proti Češce než proti Asiatce," uvedla Vacenovská, jež se svou osmifinálovou soupeřkou bydlí v Jokohamě na hotelovém pokoji.

Letos mají reprezentantky vyrovnanou zápasovou bilanci 1:1 a shodly se, že i šance jsou 50:50. "Známe se jako své boty, bude záležet na maličkostech," dodala Štrbíková.

Štrbíková s Vacenovskou jsou posledními českými zástupci v turnaji, který dnes pro zbylé reprezentanty skončil i ve čtyřhrách. Nejdále došli v mixu Petr Korbel se Štrbíkovou, které v třetím kole vyřadil 4:1 slovenský pár Ľubomír Pištej, Ódorová.

MS ve stolním tenisu v Jokohamě:
Muži:
Čtyřhra - 2. kolo:
O Sang-un, Rjo Sung-min (Korea) - Korbel, Gavlas (ČR) 4:3 (7, -9, -1, -7, 6, 5, 2).
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Štrbíková (ČR) - Viktoria Pavlovičová (Běl.) 4:3 (8, -10, 9, -5, -9, 6, 7), Vacenovská (ČR) - Ódorová (SR) 4:2 (5, -8, 4, -12, 7, 7).
Čtyřhra - 2. kolo:
Cchao Čen, Liou Š'-wen (Čína) - Štrbíková, Vacenovská 4:0 (13, 5, 6, 5).
Smíšená čtyřhra:
2. kolo:
Filimon, Samaraová (Rum.) - Šimončík, Hadačová (ČR) 4:1 (9, 7, -8, 5, 9), Korbel, Štrbíková - Wu Chih-Chi, Lu Yun-Feng (Tchaj-wan) 4:1 (7, 9, 11, -10, 7).
3. kolo:
Pištej, Ódorová (SR) - Korbel, Štrbíková 4:1 (-5, 15, 4, 4, 4).

Reklama

Související témata: