Hlavní obsah

Vacenovská vyhrála český duel a je ve čtvrtfinále MS ve stolním tenisu

JOKOHAMA

Český souboj v osmifinále mistrovství světa ve stolním tenisu v Jokohamě vyhrála Iveta Vacenovská, která v sobotu porazila za 50 minut Renátu Štrbíkovou 4:2 na sety. Ve čtvrtfinále ženské dvouhry má český stolní tenis zastoupení po dlouhých 22 letech. Příští soupeřkou Vacenovské bude v neděli dvanáctá hráčka světa Liou Š'-wen z Číny.

Článek

První výměnu českého osmifinále vyhrála Štrbíková, která získala i úvodní sadu, ale pak se začala prosazovat aktivnější Vacenovská. Hráčka rakouského Lince, s kterým letos slavila triumf v Lize mistryň, odskočila do vedení 2:1. Pak sice zkušenější Štrbíková vyrovnala, ale další dva sety opět patřily Vacenovské. První mečbol ještě nevyužila, při druhém už nezaváhala.

"Myslela jsem si, že vyhraje Bleška (Štrbíková), ale skvělé hlavně bylo, že dvě naše hrály osmifinále. Vacenovská hraje aktivně, a když jí to tam chodí, je těžko k poražení. Má velkou výbušnost a je rychlá," uvedla pro ČTK Marie Hrachová, čtvrtfinalistka dvouhry na světovém šampionát v Dillí z roku 1987. "Je to krásný pocit zahrát si čtvrtfinále na mistrovství světa. To se nestává často," doplnila česká legenda.

Vacenovská (90. na žebříčku ITTF) se Štrbíkovou (95.) spolu přes deset let jezdí na turnaje, trénují spolu a v Jokohamě spí na stejném pokoji. Před utkáním se společně i rozehrály. "Nebudeme z toho dělat šaškárnu jako Číňanky," říkaly obě reprezentantky. "V utkání rozhodnou maličkosti," předpovídala Štrbíková.

Cestou do čtvrtfinále Vacenovská, která hraje své třetí individuální MS a předtím dvakrát skončila ve druhém kole, porazila Ramosovou z Venezuely, Rusku Voronovovou a před Štrbíkovou vyřadila Slovenku Odorovou. "Měla štěstí na los, že nenarazila na žádnou Asiatku, ale to k tomu patří," konstatovala Hrachová.

MS jednotlivců ve stolním tenisu v Jokohamě:
Ženy:
Dvouhra - osmifinále:
Vacenovská - Štrbíková (obě ČR) 4:2 (-9, 6, 8, -8, 5, 9).

Reklama

Související témata: