Hlavní obsah

Triatlonistka Frintová začala boj o světový titul devátým místem

TONGJONG

Česká triatlonistka Vendula Frintová v sobotu skončila devátá v prvním dílu mistrovství světa v korejském Tongjongu. Závod s dotací 150 tisíc dolarů vyhrála olympijská vítězka z Pekingu a trojnásobná světová šampionka Emma Snowsillová z Austrálie. Frintová za ní zaostala o minutu a 44 sekund.

Článek

Snowsillová zvládla úspěšně návrat k závodům po zlomenině žebra, kterou si způsobila při surfování. "Dlouho jsem nezávodila a to se nedá natrénovat. Musela jsem hodně bojovat, ale aspoň vím, jak na tom jsem," prohlásila sedmadvacetiletá Australanka, která porazila o deset sekund svou tréninkovou partnerku Emmu Moffattovou.

V letošním roce poprvé mistry světa neurčí jediný závod, ale nový elitní seriál s názvem ITU World Championship Series, který vyvrcholí v září v australském Gold Coastu. V Tongjongu v neděli vstoupí do šampionátu muži včetně české trojice Filip Ospalý, Jan Čelůstka a Přemysl Švarc.

Úvodní závod MS v triatlonu v korejském Tongjongu:
1. Snowsillová 2:02:42, 2. Moffattová (obě Austr.) -10, 3. Ideová (Jap.) -48, 4. Tremblayová -50, 5. Sweetlandová (obě Kan.) -57, 6. Niwataová (Jap.) -1:14, ...9. Frintová (ČR) -1:44.

Reklama