Hlavní obsah

Neporažený boxer Mayweather se vrací do ringu

LAS VEGAS

Slavný boxer Floyd Mayweather Jr., jenž během své profesionální kariéry nepoznal porážku, se po půldruhém roce vrací do ringu. Dvaatřicetiletý Američan, považovaný za nejlepšího boxera posledních let, se v červenci v netitulovém zápase utká s mexickým mistrem světa Juanem Manuelem Marquezem.

Článek

"Odešel jsem na vrcholu. Vrátil jsem se bojovat a vzít si zpět, co je moje," uvedl Mayweather na sobotní tiskové konferenci v MGM Grand Hotelu v Las Vegas. "Už teď jsem ve skvělé formě, a až dojde na zápas, budu připraven fyzicky i psychicky," dodal boxer, jenž vyhrál v lehčích vahách všech svých 39 duelů v profesionálním ringu, z nichž 25 bylo k.o.

Mayweather, jehož otec byl úspěšný boxer a dva strýcové dokonce mistry světa, během své kariéry získal šest mistrovských pásů v pěti různých kategoriích. Naposledy boxoval v prosinci 2007 o titul v lehké welterové váze organizace WBC s Britem Rickym Hattonem.

Loni v září se měl utkat s očekávané odvetě duelu s Oscarem De La Hoyou. Jejich souboj v květnu 2007 vynesl 58 miliónů dolarů a byl nejbohatším zápasem boxerské historie, k opakování souboje už ale nedošlo. V červnu Mayweather oznámil, že kvůli ztrátě motivace s boxem končí.

Reklama

Související témata: