Hlavní obsah

Přemožitelka Vacenovské si finále MS v Jokohamě nezahraje

JOKOHAMA

Čína podle očekávání ovládne mistrovství světa ve stolním tenisu. Už v pondělí je jisté, že její reprezentanti získají v Jokohamě sedmnáct z dvaceti možných cenných kovů. Jen tři bronzy "pustila" Čína pro zástupce Japonska, Singapuru a Koreje.

Článek

Jeden z čínských bronzů si při své premiéře na světovém šampionátu na krk pověsí nadějná Liou Š'-wen. Čtvrtfinálová přemožitelka českého překvapení Ivety Vacenovské dnes prohrála v boji o účast ve finále s olympijskou vítězkou a světovou jedničkou Čang I-ning.

"Vždycky je těžké hrát proti soupeřce, která je také Číňankou a v tomto případě navíc světovou jedničkou. Hrála jsem první mistrovství a odjíždím odsud s dobrým pocitem," řekla osmnáctiletá talentovaná hráčka, které odborníci předpovídají velkou budoucnost.

Ve finále se Čang I-ning střetne s obhájkyní titulu a krajankou Kuo Jüe, která v semifinále vyřadila jinou Číňanku Li Siao-sia.

I všechny mužské medaile z dvouhry poputují do Číny. O zlato budou hrát první hráč světa Wang Chao a jednatřicetiletý Wang Li-čchin, trojnásobný mistr světa z let 2001, 2005 a 2007, který vyřadil světovou dvojku Ma Lina. Ten získá bronz spolu s Ma Lungem.

MS jednotlivců ve stolním tenisu v Jokohamě
Muži
Čtyřhra - finále:
Čchen Čchi, Wang Chao - Ma Lung, Sü Sin (všichni Čína) 4:1 (-6, 11, 11, 5, 9).
Ženy
Čtyřhra - finále:
Kuo Jüe, Li Siao-sia - Ting Ning, Kuo Jen (všechny Čína) 4:1 (8, 10, 4, -3, 7).

Reklama