Hlavní obsah

Boxer Chládek obhájil prvenství na Velké ceně Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

Dvě prvenství získali čeští boxeři na jubilejním 40. ročníku mezinárodního turnaje o Velkou cenu Ústí nad Labem. Vítězství z loňska obhájil 18letý Zdeněk Chládek v kategorii do 64 kg, ve výhradně domácím finále v kategorii do 81 kg dominoval 27letý Petr Novotný.

Článek

Chládek porazil irského borce Sutcliffeho 3:0 na body, když po dvou kolech byl nerozhodný bodový stav. „Ir měl podobný styl jako já, také vycházel z obrany. Ve třetím kole jsem šel po přímém úderu do vedení a snažil jsem se udělat další sérii bodů,“ líčil Zdeněk Chládek.

Možnost obhajoby na turnaji nebyla pro mě svazující, spíš motivující. Kde jinde se mohu ukázat, než před domácími fanoušky v Ústí?,“ říkal aktuálně nejlepší český amatérský boxer, který si po březnovém vítězství na Memoriálu Stamma ve Varšavě připsal další mezinárodní úspěch. „Vyhovuje mi změna systému ze čtyř kol po dvou minutách na tři kola po třech minutách. Mohu uplatnit fyzičku i sílu, tréninky přitom zůstávají pořád stejné,“ svěřil se Chládek, který má před sebou mistrovství republiky v Praze a hlavně podzimní světový šampionát v Miláně. „A po mistrovství světa mě čeká ještě maturita. Teď na jaře potřebuji dodělat na střední škole klasifikaci z češtiny a angličtiny. Už jsem zvládl talentové přijímačky z tělocviku na fakultu ústecké univerzity,“ přiblížil svoje studijní záležitosti.

Petr Novotný zdolal Vladimíra Řezníčka 3:1 na body. „Utkali jsme se už potřetí. Zatím mám navrch, protože jsem zkušenější. Hodně sil mě stálo už semifinále se Stárkem, kdy jsem měl svázané ruce i nohy a nešlo mi to, jak bych si představoval,“ tvrdil Novotný, pro něhož je prvenství v Ústí největším úspěchem v kariéře. „Na pár turnajích jsem byl také ve finále, ale prohrál jsem s domácími borci. I když obsazení v naší kategorii nebylo v Ústí nejsilnější, vítězství si moc cením,“ vykládal prostějovský boxer.

<tbody><tr class="invert"><td>Vítězové boxerské Velké ceny:</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>do 51 kg:</strong> Mayengbam (Indie), <strong>do 54 kg:</strong> Abzalimov, do 57 kg: Ambartsumov, do <strong>60 kg:</strong> Selimov (všichni Rusko), <strong>do 64 kg:<em> Chládek</em></strong> (ČR), <strong>do 69 kg:</strong> Bacskai (Maďarsko), <strong>do 75 kg:</strong> Hakobjan (Arménie), <strong>do 81 kg:</strong> <strong><em>Novotný (ČR),</em></strong> <strong>do 91 kg:</strong> Ananikjan (Arménie), <strong>nad 91 kg:</strong> Zujev (Bělorusko).</td></tr></tbody>

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články