Hlavní obsah

Sáblíková už trénuje na další sezónu, hlavní je ale nyní škola

PRAHA

Nejlepší česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se sice již pozvolna začíná připravovat na nadcházející olympijskou sezónu, hlavní náplní těchto dní však pro ni není sport, ale škola. Čtyřnásobná mistryně světa úspěšně ukončila čtvrtý ročník na sportovním gymnáziu Vincenta Makovského v Novém Městě na Moravě a chystá se na červnovou maturitu.

Článek

I přesto však rychlobruslařka, které bude příští týden 22 let, už trénuje na příští náročnou sezonu. Až do neděle se společně s dalšími členy NowiS týmu připravovala osm dní v Itálii. "Byla to klasická letní příprava. Jezdili jsme na kole, kolečkových bruslích, běhali. Odjeli jsme z Čech i proto, abychom se mohli v klidu soustředit na přípravu," řekl ČTK trenér Petr Novák.

Zkušený kouč Sáblíkové a spol. na léto naplánoval tradiční program. Stejně jako v minulosti se představí v cyklistických závodech a pokusí se kvalifikovat do časovky na mistrovství Evropy do 23 let, čeká ji "ozdravný" pobyt u moře a také závody na kolečkových bruslích. "Uvažujeme, že se představí na půlmaratonu v Plzni, maratonu v Brně a zřejmě i na červnovém Světovém poháru v Ostravě," uvedl Novák.

Reklama