Hlavní obsah

Pětibojař Capalini neudržel v závodu SP v Římě stupně vítězů

Český moderní pětibojař Libor Capalini skončil čtrnáctý v dnešním závodu Světového poháru v Římě. David Svoboda doběhl šestnáctý a Michal Michalík obsadil 27. místo. Z výhry se radoval Rus Ilja Frolov, který v dramatickém závěru předběhl dlouho vedoucího Maďara Adama Marosiho těsně před cílem. Třetí místo obsadil francouzský pětibojař Christopher Patte.

Článek

Na stupně vítězů dlouho útočil i Capalini, v 36 letech nejstarší účastník finále, který byl po šermu, plavání a parkuru druhý. Bronzový olympijský medailista z Atén ale pokazil při závěrečné kombinaci úvodní střelbu a nakonec se v běhu propadl o dvanáct míst.

"Libor je obecně pomalejší ve střelbě než ostatní, neuhlídal si rytmus a chtěl být zbytečně rychlý. Nový formát se pořád učíme a uvidíme, jak to rychle zvládneme. Důležité letos jsou dva závody, mistrovství světa a Evropy," řekl ČTK trenér Jakub Kučera.

Po šermu a plavání figurovala vysoko celá česká trojice. Parkur ale Michalíka se Svobodou připravil o lepší pozici před kombinací střelby a běhu.

Především Michalík přišel o 200 bodů v jízdě dost kuriózně. "Jel dobře, ale povedlo se mu jít skoky v opačném pořadí, což je rarita a chyba, která se udělá jednou za život," řekl Kučera.

Světový pohár v Římě, který je posledním testem před mistrovstvím Evropy za měsíc v Lipsku, pokračuje v neděli závodem žen.

Reklama

Související témata: