Hlavní obsah

Největší kontrakt v historii sportu podepsán! Hvězda si vydělá až 12 miliard

New York/Praha

I v době koronavirové krize padají ve sportovním světě rekordní finanční částky. Hvězda ligy amerického fotbalu NFL Patrick Mahomes podepsal největší kontrakt v historii sportu. Hrdina letošního Super Bowlu prodloužil smlouvu s Kansas City Chiefs na dalších 10 let. Prodloužení kontraktu do roku 2031 mu vynese částku mezi 450 a 503 milionů dolarů, tedy mezi 10,8 a 12 miliardami korun.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Patrick Mahomes podepsal největší kontrakt ve sportovní historii.

Článek

Informaci přinesla americká televize ESPN. Mahomesova smlouva tak překoná aktuálně největší sportovní kontrakty, kterými se pyšnili baseballista Los Angeles Angels Mike Trout (426,5 milionu dolarů) a boxer Canelo Alvarez (365 milionů dolarů).

24letý Mahomes vstupuje do posledního roku nováčkovské smlouvy, která po uplatnění opce vyprší v roce 2021, poté mu začne běžet smlouva nová.

Chiefs si vybrali Mahomese před třemi roky v draftu jako desátého v pořadí. Rodák z Texasu se předloni jako nejmladší v historii stal nejužitečnějším hráčem sezony. Letos pak dovedl Kansas City k titulu po 50 letech a byl zvolen nejužitečnějším hráčem finálového zápasu.

Reklama