Hlavní obsah

Čtyřletá dcera Mika Tysona je po nehodě v kritickém stavu

PHOENIX

Čtyřletá dcera bývalého boxerského šampióna v těžké váze Mikea Tysona je v kritickém stavu poté, co si nešťastnou náhodou kolem krku omotala provaz visící z cvičebního náčiní. Oznámila to v úterý agentura Reuters.

Článek

Exodus Tysonová si hrála doma v blízkosti pomůcek na posilování a cvičení, když se nešťastnou náhodou zamotala do provazu či lanka visícího z pohyblivého běžeckého pásu. Nyní je v nemocnici ve Phoenixu, kde byla přijata v kritickém stavu a napojena na přístroje zajišťující základní životní funkce.

Policie uvedla, že první šetření nenaznačuje, že by na incidentu bylo něco podezřelého, a označila jej za "tragickou nehodu". "Buď upadla, nebo si sama strčila hlavu do smyčky a pak už se nedokázala vlastními silami lanka zbavit," prohlásil místní policejní vyšetřovatel Andy Hill.

Podle policie škrtící se děvčátko našel její sedmiletý bratr a okamžitě upozornil matku, jež uklízela na jiném místě v domě. Matka dceru z provazu vymotala a po počátečních oživovacích pokusech zavolala na tísňovou linku.

Tyson v době nehody ve Phoenixu nebyl, ale jakmile se o dceřině stavu dozvěděl, zamířil z natáčení dokumentu do nemocnice.

Tyson vládl profesionálnímu ringu od roku 1986, kdy ve dvaceti letech získal poprvé mistrovský pás. Začátkem 90. let minulého století strávil několik let ve vězení za znásilnění osmnáctileté uchazečky o titul Miss Black America Desirée Washingtonové, ovšem vinu vytrvale popíral. Nejhlouběji ale jeho kariéra klesla v roce 1997, kdy během zápasu ukousl Evanderu Holyfieldovi kus ucha.

Reklama