Hlavní obsah

Adrenalin Cupu se zúčastní také běžec na lyžích Kožíšek

PRAHA

Běžec na lyžích Dušan Kožíšek, dvojnásobný medailista z mistrovství světa, se zúčastní v sobotu 27. června v Ostravici pod Lysou Horou třináctého ročníku SMS.cz Adrenalin Cupu, extrémního závodu čtyřčlenných štafet. Kožíšek má doma dvě bronzové medaile ze sprintu dvojic na světových šampionátech v Oberstdorfu 2005 a Sapporu 2007.

Článek

Tradiční závod letos přilákal i další hvězdy, již dříve organizátoři oznámili start čtvrtého muže Světového poháru ve snowboardcrossu Michala Novotného (kajak), jedné z nejlepších běžkyň do vrchu na světě Anny Pichrtové či bývalých cyklistů Pavla Padrnose a Radima Kořínka.

Dorazit by měl také čtyřnásobný vítěz Světového poháru ve skikrosu Tomáš Kraus, který závodit nebude, ale uvažuje o exhibičním seskoku na tandemovém paraglidu. Na startu nebudou chybět ani běžec do vrchu Roman Skalský, bikerka Ilona Bublová či přední český paraglidista Jan Škrabálek.

Poprvé v historii se bude konat také závod zvaný Radegast beskydský šerpa. Čtyřčlenné týmy musí vynést na speciální šerpské krosně plný sud piva na Lysou horu. Dosud existovaly na světě jen dva podobné závody ve vynášce, při níž v Beskydech štafety překonají s více než padesátikilovou zátěží na devíti kilometrech převýšení 950 metrů. Pokud se jim to podaří, svůj výkon mohou oslavit pivem, vítězný tým dostane sudy dokonce čtyři.

Adrenalin Cup se skládá z běhu do vrchu, jízdy na horském kole na Lysou horu, seskoku na paraglidu a jízdy na kajaku. Pro běh je připravena trať dlouhá 16 kilometrů s převýšením 1145 metrů. Po paraglidu následuje jízda na horském kole a převýšení 1450 metrů na 32 kilometrech. Do cíle přiveze štafetu kajakář, předtím musí seskočit do vody z rampy, provést eskymácký obrat a na pěti kilometrech projet 15 branek.

Reklama