Hlavní obsah

Obr Valujev chce Čagajevovi oplatit jedinou porážku v kariéře

Deklasovat Ruslana Čagajeva a odčinit své trochu nečekané zaváhání z dubna 2007, to je jediný cíl, se kterým se v sobotu v noci postaví do ringu ruský boxer Nikolaj Valujev. Oba borci, jejichž odvetný souboj byl několikrát zrušen díky různým problémům uzbeckého hrdiny, se utkají v Helsinkách o pás pro šampiona těžké váhy organizace WBA.

Článek

Ten momentálně drží oba, neboť Valujev jej vybojoval v dalších soubojích, v době, kdy byl Čagajev oficiálně zraněný. Přidělen mu však byl pouze dočasně, provizorně. "Jsem rád, že konečně budu mít šanci vše změnit. Jsem si jistý, že vyhraji. Od prvního zápasu jsem se hodně zlepšil. Čeká mě nejdůležitější zápas v kariéře," řekl Valujev odhodlaně.

Jeho prohra před více než dvěma lety byla nečekaná. Obecně se totiž předpokládalo, že 213 cm vysoký Valujev soupeře porazí. Dvanáctikolovou bitvu však na body 2:0 prohrál, podle třetího rozhodčího zápas skončil nerozhodně.

"Pořád na to myslím a straší mě to," přiznal Valujev, který je zároveň rád, že dojde ke sjednocení současných dvou pásů šampiona WBA. "Nikdo nechápe, jak je to možné. Po sobotě však bude už jen jeden šampion - já," řekl sebevědomě pětatřicetiletý rodák z Petrohradu, který má na svém kontě 50 výher v profiringu. Čtyřiatřicet z nich vyhrál před limitem. Prohrál pouze s Čagajevem.

Uzbek věří, že vyhraje i podruhé

O pět let mladší Uzbek však věří, že vyhraje i podruhé. "Jednou jsem ho zbil a udělám to i podruhé. Vím, co mám dělat. To, že je vyšší není žádný problém," řekl Čagajev, jenž je o 28 cm nižší. "Stejně jako minule jsem trénoval se svojí basketbalovou skupinou, se čtyřmi vysokými boxery. Julius Long je, myslím, ještě vyšší než Valujev," podotkl Čagajev, jenž "sparoval" i s Larrym Donaldem, který se také utkal s ruským obrem a podle řady odborníků měl duel správně vyhrát.

Vítěz historicky prvního boxerského souboje o titul mistra světa na finském území by se v příštích měsících měl utkat s jedním z bratří Kličků, kteří momentálně kralují profesionálnímu boxu v těžké váze ostatních významných organizací. "První krok mě čeká v sobotu. Pak mohu začít plnit svůj sen o sjednocení titulů," podotkl Valujev.

Reklama