Hlavní obsah

VIDEO: Skandál ve Finsku, boxerův otec napadl v ringu rozhodčího

HELSINKY/PRAHA

Přestože byl očekávaný sobotní duel v těžké váze mezi Uzbekem Čagajevem a Rusem Valujevem odvolán, příznivci boxu si na své ve Finsku přišli. V helsinské Hartwall Aréně, domovském stánku hokejistů Jokeritu, se konaly další boxerské zápasy. A v jednom z nich došlo k málo vídanému skandálu. Do ringu vtrhl divák a napadl rozhodčího.

Článek

Později se podle deníku Bild ukázalo, že onen výtržník byl otcem finského boxera Juhy Tolppoly. Ten před 2500 diváky soupeřil o titul evropského šampióna ve welterové váze s italským obhájcem Guiseppem Laurim.

Ringový rozhodčí Howard Forster Tolppolu v 10. kole diskvalifikoval za opakovanou ránu do hlavy po vyhlášení přestávky v boji. Už na konci prvního kola byly Finovi odečteny dva body za úder hlavou. Sudí vyhlásil vítězem Lauriho, v ten okamžik skočil do ringu jeden divák a na Forstera zaútočil. Mezi provazy okamžitě vtrhla ochranka a útočníka zpacifikovala. V té době objímající se boxeři jen nechápavě přihlíželi...

Duel mezi Čagajevem a Valujevem o profesionální titul organizace WBA v těžké váze se měl uskutečnit v sobotu. V pátek ale finský svaz nedal Čagajevovi svolení nastoupit, protože při lékařské předzápasové prohlídce byla podle agentury SID zjištěna v boxerově krvi žloutenka typu B.

Valujev chtěl soupeři vrátit nečekanou porážku z dubna 2007. Odveta už byla dvakrát zrušena pro zranění uzbeckého boxera.

Reklama