Hlavní obsah

Ani boxerský duel mezi Kličkem a Hayem se neuskuteční

Boxerští promotéři museli během jediného týdne zrušit už druhý souboj o titul profesionálního mistra světa těžké váhy. Na 20. června naplánovaný duel mezi Vladimirem Kličkem a Davidem Hayem se neuskuteční kvůli Britovu zranění.

Článek

Na souboj už přitom bylo prodáno 57 tisíc vstupenek do fotbalové arény v Gelsenkirchenu, která je domácím působištěm bundesligového Schalke. "Je to šok, nemohu tomu uvěřit," nechal se dnes slyšet ukrajinský obhájce Kličko.

Jeho tým se snaží na tento termín nyní sehnat náhradu, uvažuje se dokonce o Nikolaji Valujevovi nebo Ruslanu Čagajevovi. Tito dva boxeři se měli utkat o mistrovský pás organizace WBA o minulém víkendu v Helsinkách, ale Čagajevovi byla v krvi zjištěna žloutenka typu B.

"Nemáme žádné pochybnosti. Vladimir by se po zápase nechal pro jistotu očkovat," prohlásil Kličkův manažer Bernd Bönte. Také Čagajev se k případnému souboji staví vstřícně: "Jasně že chci boxovat. Pokud mi pan Kohl (hamburský promotér) zavolá, já jsem připraven."

Kličko se na obhajobu pásů IBF a WBO pečlivě připravoval pět týdnů v tréninkovém centru v Rakousku. V ringu se chtěl Hayemu pomstít za drzé gesto ze společné tiskové konference v dubnu. Tehdy Brit před novináře předstoupil v černém tričku s potiskem, na němž stojí v ringu, drží v rukou zkrvavené hlavy obou bratrů Kličkových a pod ním leží jejich bezvládná těla.

Reklama

Související témata: