Hlavní obsah

Prague Panthers se pokusí postoupit do finále Poháru EFAF

Hráči Prague Panthers chtějí využít domácího prostředí a poprvé v historii postoupit do finále Poháru EFAF, prestižní evropské soutěže amerického fotbalu. Český mistr, koučovaný na dálku až z amerického Idaha trenérem Johnem Shrholcem, přivítá nizozemský celek Amsterodam Crusaiders v neděli 7. června na atletickém stadionu Slavie v pražském Edenu. Zápas začne ve 14:00.

Foto: Sport.cz

Prague Panthers v utkání EFAF Cupu proti Curychu

Článek

"Tuto šanci na postup do finále musíme využít, to nás požene vpřed," řekl kapitán obrany Jiří Záveský.

Do zápasu by tým z české metropole měl nastoupit jako mírný favorit, protože figuruje na 12. místě evropského žebříčku, zatímco soupeř je sedmnáctý. "Bude to tvrdý zápas. Amsterodam nás převyšuje svojí kvalitou, proto musíme hrát chytře a dominovat na hřišti fyzicky," uvedl Záveský.

Hlavní trenér Shrholec bude řídit obranu i útok z rodného Idaha. Američan sleduje vývoj utkání online pomocí dvou kamer a telefonem udílí pokyny asistentům přímo na hřiště. "Hlásí akce, říká, tohle a tamto musíte změnit, odvolává hráče. Je to docela super a funguje to," řekl Marek Miláček.

Prague Panthers hráli semifinále poprvé loni, ale prohráli v Berlíně s domácími Adlers. Letos svůj úspěch zopakovali, když vyhráli skupinu D. V té porazili švýcarské Curych Renegades a deklasovali anglického mistra Coventry Jets.

"Boje ve skupině byly obtížné, a i když to tak nevypadalo, museli jsme se rvát o každý bod," komentoval průběh skupiny Jacob Shrum, quarterback Panthers.

Vstupenky na semifinále se prodávají na místě v den utkání za 100 korun. Zápas bude pro diváky komentovaný s výkladem pravidel.

Reklama