Hlavní obsah

Zabruslete si večer s mistryní světa Martinou Sáblíkovou!

Již tuto sobotu 6. června startuje druhý ročník AEGON Večerní in-line bruslení městy ČR bez aut. První letošní vyjížďka se uskuteční v Praze a všechny účastníky přivítá mistryně světa a světová rekordmanka v rychlobruslení Martina Sáblíková. Sraz zájemců je ve 20 hodin na Palackého náměstí.

Foto: Sport Invest

Martina Sáblíková při loňském večerním in-line bruslení

Článek

"Na letošní večerní in-line bruslení se už moc těším. Pro bruslaře je to příležitost projet se místy, kam se jindy nedostanou. Jsem moc ráda, že tato akce vznikla, protože pro fanoušky bruslení je to skvělý zážitek. Určitě každému doporučuji, aby si to přišel zkusit," řekla Martina Sáblíková.

Projekt vznikl loni jako obdoba nočních vyjížděk v evropských metropolích, kde se tyto jízdy těší veliké oblibě. Minulý rok se večerního in-line bruslení v českých a moravských městech zúčastnilo několik stovek bruslařů různých věkových kategorií. Každý účastník dostane reflexivní náramek, aby byl ve večerním osvětlení dobře vidět. Navíc ten, kdo si na sebe obleče něco modrého, bude mít šanci vyhrát dárky.

Trasa začíná v sobotu na Palackého náměstí, pokračuje přes most na smíchovskou stranu, k Erpet Golf Centru, zpět na Palackého most přes Vltavu, po nábřeží směrem k Podolské vodárně a cíl je opět na Palackého náměstí. Celková délka trasy je přibližně 10 km. Ve spolupráci s městskou policií bude před peletonem bruslařů na několik minut přerušena automobilová doprava. Zajištěno bude občerstvení, půjčovna bruslařského vybavení, hudba a chybět nebude ani lékařská pomoc.

Další jízdy seriálu jsou na programu 25. července v Brně, 1. srpna v Praze, 15. srpna v Opavě a 7. září v Pardubicích.

Reklama