Hlavní obsah

Kličko se utká na stadiónu Schalke s Čagajevem

Profesionální mistr světa těžké váhy Vladimir Kličko se postaví 20. června do ringu proti uzbeckému boxerovi Ruslanu Čagajevovi. Duel, který se koná na fotbalovém stadiónu Schalke v Gelsenkirchenu, potvrdila Kličkova promotérská společnost KMG.

Článek

Původně měl mladší z bratrské dvojice v tomto termínu obhajovat tituly organizací IBF a WBO proti Britu Davidu Hayemu. Ten ale souboj odřekl kvůli zranění. Manažeři ukrajinského šampióna rychle hledali náhradu, neboť nechtěli zklamat desetitisíce diváků, kteří už měli koupený lístek. Nyní se dohodli s Čagajevem, jenž už také v minulosti držel pás pro mistra světa. V roce 2007 porazil o titul organizace WBA Nikolaje Valujeva.

Minulý víkend mělo dojít k odvetě tohoto souboje v Helsinkách, ale Čagajevovi byla v krvi zjištěna žloutenka typu B. Tato komplikace ukrajinské straně nevadí, vyřešit ji může pozápasové očkování.

Třiatřicetiletý Kličko má v profesionálním ringu bilanci 52 výher a třech porážek, o tři roky mladší Čagajev ještě nikdy neprohrál. Z 26 duelů jednou remizoval, zbylé souboje vyhrál.

Reklama