Hlavní obsah

Francouzským klusákům opět dominoval Le Loir des Bordes

PRAHA
Aktualizováno

Desetiletý ryzák Le Loir des Bordes podruhé v sezóně kraloval v sulce se svým trenérem a spolumajitelem Alle Lomanem nejlepším francouzským klusákům. V pražské Chuchli tentokrát těsně vyhrál sobotní Memoriál Václava Bořka Dohalského.

Článek

V poli šesti koní měl Le Loir des Bordes jako jediný přídavek na startu 20 metrů, zatímco jeho pět soupeřů, kteří letos ještě v seriálu Trotteur Francais nezvítězili, vybíhalo ze základní mety 2180 metrů. Favorit od startu pomalu stahoval ztrátu a kilometr před cílem už byl druhý za výborně jdoucím Lucky du Relais.

V posledním oblouku se zdálo, že si svěřenec Mykoly Volfa doběhne pro letošní první vítězství, ale Loman dokázal ještě rozhýbat svého ryzáka a svést souboj o vítězství. Oba koně bojovali až do posledních centimetrů a až cílová kamera přiřkla o tisícinu sekundy a vzdálenost nosu vítězství Le Loir des Bordes.

"Já myslel, že vyhrál Mykola Volf, nevěřil jsem, že jsme to stihli. Mám velkou radost," řekl Loman. Le Loir des Bordes zaběhl při startu z mety výborné kilometrové tempo 1:17,4 na trati 2180 metrů.

V Memoriálu ing. Jiřího Šindlera vytěžil mezi osmi koňmi vítězství po taktické jízdě amatérky Kláry Jelínkové šestiletý český odchovanec Nino Hammering. Zaběhl si nový osobní kilometrový rekord 1:15,6 a druhého Lovera porazil o více než dvě délky.

V Ceně JS Konsorcium triumfoval pod vedením amatéra Jana Žirovnického český odchovanec Ocean Al, který odvodil podstatnou část dostihu a přesto v cíli za sebou jistě udržel snahy favorizovaných I Can Fly Diamanta a Wine And Bluese.

Dostihový klusácký mítink v Praze-Chuchli:
Memoriál Václava Bořka - Dohalského (3letí a starší klusáci, 60.000 Kč, 2180 m): 1. Le Loir des Bordes (jezdec a trenér Alle Loman, stáj Eurokaravany), 2. Lucky du Relais, 3. Lymnetis. Výrok: tuhý boj nos - 3 1/2 - 6. Kilometrový čas: 1:17,4.
Rámcové dostihy:
I.: Viola Idzarda (am. Čemusová) - Phoenix - Peršan,
II.: Splash Volo (žk. Gabrielová) - Perzián - Sipo Viola,
III.: Sheep Hammering (am. Rokyta) - Buffalo Joy - Instant Diamant,
IV.: Winterboy (Dobrovolný) - Expert - Yanick Boko,
V.: Ocean Al (am. Žirovnický) - I Can Fly Diamant - Wine And Blues,
VI.: Nino Hammering (am. Jelínková) - Lover - The Generals Wish,
VIII.: Yanilidou Meadow (Chaloupková) - Paloma Teč - Whitegold,
IX.: Sir Viking (Dobrovolný) - Young Love - Sunny,
X.: Uspride Limburgia (Kalčík) - Lentilka - United.

Reklama