Hlavní obsah

Arrows vyhráli základní část baseballové extraligy, boj o elitní šestku se zamotává

Praha

Ostravští Arrows vyhráli základní část baseballové extraligy. Obhájci titulu si první místo zajistili s předstihem po pátečním vítězství 7:2 nad pražskou Kotlářkou a pomohla jim i porážka druhých brněnských Draků v derby s Technikou (3:4). Ostravané aktuálně drží šňůru dvanácti vítězství a o víkendu ještě sehrají dva zápasy. Draci, Kotlářka a Eagles Praha už mají také jisté místo v nadstavbové skupině TOP6, o zbylá dvě budou ještě bojovat Hroši Brno, Tempo Praha a Technika. Všechny tři týmy mají po pátku na kontě osm vítězství, Tempo má navíc zápas k dobru.

Foto: Jan Beneš

Baseballisté Arrows Ostrava drží šňůru dvanácti vítězství.

Článek

Páteční zápasy byly ve znamení výher outsiderů nad papírovými favority. Na účast v TOP 6 stále myslí trojice týmů. Kdo si vylosuje černého Petra, nebudeme vědět až do posledního zápasu základní části. Takovou koncovku česká extraliga nepamatuje.

Tempo Praha si drží šanci na postup po výhře nad pražským rivalem Eagles. Tempo do zápasu o udržení naděje nasadilo své nadhazovací eso Jakea Rabinowitze, proti němu se v dresu Eagles představil reprezentační nadhazovač Tomáš Duffek. Zkušení nadhazovači vydrželi ve hře až do osmé směny, kdy na tabuli svítilo skóre 4:4. Koncovku napínavého střetnutí zvládli lépe hosté z Libuše, kteří třemi body převážili skóre na svoji stranu a po výhře 7:4 se přiblížili účasti v TOP 6.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Pálí Martin Zelenka z Tempa Praha.

Brněnské derby bylo vidění na městském baseballovém stadionu v Komárově, kde domácí Draci vyzvali své odvěké rivaly. Technika pro udržení naděje musela vyhrát, úvod duelu však patřil domácím, kteří udeřili hned v první směně dvěma body. Odpověď Techniky však na sebe nenechala dlouho čekat a druhý útok proměnil tým z Kraví Hory ve vedení 3:2. Srovnání se proti dobře házejícímu Sobotkovi dočkali Draci v páté směně, kdy pro třetí bod doslidoval na domácí metu Přemek Chroust. Zlomový okamžik nastal v osmé směně. Technika obsadila první a třetí metu a po sebeobětovacím odpalu Gottschalla doběhl pro rozhodující bod Matěj Menšík. Draci se nezmohli na odpověď, a tak se z důležité výhry radovali hráči z Kraví Hory.

Třetí ze zájemců o místo v elitní šestce Hroši Brno vyrazili na Strawberry field, kde se utkali s místní Olympií. Diváci viděli bodově nejhojnější zápas pátečního programu. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, rozuzlení našlo až v tiebreaku. Hrdinou okamžiku se stala dlouhodobá blanenská opora Jaroslav Němec, který tvrdým odpalem přes střed hřiště stáhl vítězný bod a Blansko začalo slavit. Hroši si naopak zkomplikovali cestu do TOP 6 a v sobotní odvetě musí bezpodmínečně vyhrát.

Šlágr dne byl k vidění v Arrows Parku, kde domácí obhájci titulu hostili Kotlářku. Pražané na nadhazovací kopec nasadili Daniela Padyšáka. Arrows naopak mladíčka Matěje Satoriu. Souboj o první místo tabulky začala lépe Ostrava, která bodovala v druhé směně. Kotlářka kontrovala homerunem Ivana Aubrechta. Solidně zaplněná tribuna se dočkala domácího útoku v polovině utkání, kdy v rozmezí tří směn odskočili Arrows pražskému týmu na rozdíl šesti bodů. Pražské pálky se nedokázaly prosadit proti mladým ostravským nadhazovačům a pouze homerun Martina Mužíka zkorigoval výsledek do celkové podoby 7:2.

Baseballová extraliga:
Arrows Ostrava - Kotlářka Praha 7:2
Draci Brno - Technika Brno 3:4
Eagles Praha - Tempo Praha 4:7
Olympia Blansko - Hroši Brno 9:8 (v 10. směně)
Tabulka:
1.Arrows Ostrava1614287,5%
2.Draci Brno1712570,6
3.Kotlářka Praha1711664,7
4.Eagles Praha1710758,8
5.Tempo Praha168850,0
6.Hroši Brno178947,1
7.Technika Brno178947,1
8.Nuclears Třebíč1651131,3
9.Olympia Blansko1751229,4
10.SaBaT Praha1621412,5

Reklama