Hlavní obsah

Druhou kvalifikaci na Velkou pardubickou vyhrál těsně Profil

PARDUBICE

Druhou kvalifikaci pro 119. Velkou pardubickou v sobota vyhrál devítiletý hnědák Profil v sedle s žokejem Michalem Köhlem. Svěřenec trenéra Jiřího Jandy dnes v cílové rovince po boji o půl délky porazil druhého Del Sola. Třetí ve Velké ceně Paramo - memoriálu majora Miloše Svobody skončila dvojnásobná vítězka Velké pardubické Sixteen.

Článek

Steeplechase cross-country první kategorie na 5800 metrů o 200 000 korun dokončilo třináct z osmnácti startujících. Právo účasti ve Velké pardubické České pojišťovny má zatím dvacet koní českých stájí.

Kvalifikační dostih nedokončil mimo jiné German Malt, který na Hadím příkopu přišel o život. Na Velké vodě odpadl Red Dancer, jenž v té době vedl. Po něm se dostal do čela Numero Due s Lubošem Urbánkem, který vládl poli až k Havlově skoku, kde ztratil jezdce.

Ve výběhu na travnatý ovál ke třem posledním překážkám se dostal na špici Del Sole v sedle s žákem Josefem Váňou mladším, kterého těsně sledoval nenápadný Profil. Dramatický doběh okořenila Sixteen, ale její mohutný finiš přišel pozdě.

Druhý hlavní dostih mítinku, kterým byla Červnová cross country Válečníka, vyhrála favorizovaná Archea.

Reklama