Hlavní obsah

Česká boxerská jednička Chládek na MČR překvapení nedopustil

PRAHA

Česká boxerská amatérská jednička Zdeněk Chládek splnil na letošním mistrovství České republiky roli jasného favorita a připsal si již třetí titul za sebou. Počtvrté v kariéře dnes ovládl domácí šampionát Lukáš Viktora, jenž se na trůn pro nejlepšího boxera kategorie do 91 kg vrátil po roční přestávce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Finálový zápas Mistrovství České republiky v boxu mužů a žen 14. června v Praze. Zdeněk Chládek (vpravo) a Marek Bosý (vlevo).

Článek

Bronzový medailista z loňského juniorského mistrovství světa v kategorii do 64 kg porazil Marka Bosého 15:5 na body. "Bral jsem to jako normální zápas. Už jsme spolu boxovali šestkrát, takže jsme se znali," uvedl devatenáctiletý Chládek, pro nějž je šampionát součástí přípravy na blížící se seniorské MS. "Nemohu říci, že jsem věděl, že vyhraju. Je ale pravda, že všichni čekají, že vyhraji a já to musím udělat," pousmál se ústecký boxer.

Barvy severočeského klub hájí i Viktora, jenž by se stejně jako Chládek měl představit na vrcholném turnaji této sezony v Miláně na přelomu září a října. Viktora porazil na body Luboše Veleckého. "Podařilo se mi dodržovat taktiku, kterou jsme si s trenérem stanovili. Dohodli jsme se, že nepůjdu za úderem, nebudu se snažit ukončit to jako předešlé dva zápasy před limitem, ale budu postupně sbírat body," uvedl Viktora.

O tom, kolik českých boxerů se nakonec na šampionátu v Itálii představí, rozhodne výkonný výbor svazu ve druhé polovině června. "Jistý je start Zdeňka Chládka, který má výsledky. To je jednička. Dále se uvidí. Bude záležet hlavně na financích, kterých ale moc není. Vybereme pár lidí, na které se poté pokusíme sehnat peníze," řekl reprezentační trenér Miroslav Vrba ČTK.

Vedle Chládka by měli být hlavními kandidáty Petr Novotný a Vladimír Řezníček (oba do 81 kg), Viktora, Vít Král (do 69 kg). "Jet by měli tak tři čtyři," tipoval Vrba, který jinak nebyl z celkové úrovně domácího mistrovství příliš nadšený. "Byla tady trochu slabší účast. Pár mladých kluků se tady ale ukázalo. Odráží to současný stav boxu u nás, vše je o penězích a podmínkách," dodal Vrba na adresu mistrovství, které se v Praze konalo po 30 letech.

Mistrovství ČR v boxu v Praze:
Do 48 kg: Chromý (Baník Most) - Bartoš (TZ Rakovník) r.s.c. ve 2. kole,
do 54 kg: Velký (Karviná) - Schreiber (Opava) 25:0,
do 57 kg: Baláž (Dukla Olomouc) - Barák (BC Ostrava) 12:7,
do 60 kg: Šerban (DTJ Prostějov) - Šesták (BC TN České Budějovice) 22:7,
do 64 kg: Chládek (SKP Ústí nad Labem) - Bosý (Kometa Brno) 15:5,
do 69 kg: Král (Kometa Brno) - Svoboda (BC Pardubice) 15:12,
do 75 kg: Besaljan (DTJ Prostějov) - Lakomý (SK Boxing Praha) 21:17,
do 81 kg: Řezníček (SK Boxing Praha) - Špringl (Boxing Ostrava) 13:8,
do 91 kg: Viktora (SKP Ústí nad Labem) - Velecký (BC Lokomotiva Trutnov) 17:8,
nad 91 kg: Novotný (SK Barkas Ústí nad Labem)- Musil (SPK Znojmo) 9:6.

Reklama