Hlavní obsah

Praha hostí největší MS v lakrosu, Češky chtějí bojovat o páté místo

PRAHA

Ve středu 17. června bude v 19 hodin zahájeno osmé mistrovství světa v ženském lakrosu. Poprvé v historii se tato akce uskuteční v České republice, v areálu SK Slavia Praha. Tři roky se pořadatelé věnovali přípravám, nyní už jen doufají, že vše klapne, a že český tým na domácí půdě uspěje a bude mezi pěti nejlepšími.

MS v lakrosu 2009

Článek

"Mým velkým přáním je, aby mé svěřenkyně bojovaly o pátou příčku," prohlásil na tiskové konferenci trenér české reprezentace Martin Mrlík. "Posledních čtrnáct dní jsme trénovali i šestkrát týdně. Absolvovali jsme několik přípravných utkání. Hráli jsme proti Anglii i Kanadě. A i když jsme prohráli, jsem spokojený. Naše výkony se postupně zlepšovaly. Pokud se nikdo nezraní, věřím, že o to páté místo budeme bojovat," dodal. Na posledním MS v roce 2005 skončil český výběr osmý.

Favoritkami jsou celky Austrálie a USA

O titul mistryň světa by podle všeho měly nakonec bojovat reprezentantky Austrálie a USA. "Máme hodně mladý tým. Na posledním světovém šampionátu jsme s Australankami ve finále prohrály. Doufám, že teď jim to oplatíme," přála si trenérka amerického celku Sue Heetherová.

Letošního světového šampionátu se poprvé v historii zúčastní šestnáct celků. Ty jsou rozděleny do tří skupin. Ve skupině A jsou týmy Austrálie, USA, Anglie, Kanady a Japonska. Ve skupině B se Česká republika utká o postup do play-off s Německem, Skotskem, Walesem a Novým Zélandem.

Skupinu C tvoří šest nováčků - Dánsko, Irsko, Korea, Nizozemí, Rakousko a Haudenosaunee (indiánské Irokézky). Do play-off postoupí všechny týmy ze skupiny A a dva nejúspěšnější z B. O poslední čtvrtfinálové místo se utká třetí celek ze skupiny B s prvním celkem skupiny C.

Na finále zadarmo 

Všechny zápasy kromě finále se uskuteční na hřištích v areálu SK Slavia Praha ve dnech 18. až 26. června. Finále a utkání o třetí místo proběhne v sobotu 27. června v Synot Tip Aréně, na stadiónu fotbalové Slavie. Vstup na finálový den bude zdarma.

Pořadatelé k mistrovství světa připravili i řadu doprovodných akcí. Souběžně proběhne také mužský a ženský Prague Cup. Návštěvníci se mohou těšit také na různá lakrosová exhibiční vystoupení, soutěže, tombolu nebo ohňovou show.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články