Hlavní obsah

Střeleckou královnu Kateřinu Emmons čeká velké stěhování

PRAHA

Se střílením Kateřina Emmons, olympijská vítězka z Pekingu, začala v patnácti letech. Po olympijském úspěchu si dala na čas pauzu. S manželem Mattem založili rodinu a v dubnu se jim narodila dcerka Julinka. Nyní se pomalu ke střelbě vrací a už má v hlavě i první závody. „Do konce roku budu střílet nějaké závody ve Státech, ale v lednu mám v plánu Velkou cenu Plzně,“ prozradila v on-line chatu čtenářům Sport.cz.

Foto: Karel Felt, Právo

Střelkyně Kateřina Emmons během on-line chatu se čtenáři Sport.cz

Článek

Našim nejbližším cílem je přežít stěhování ve zdraví (úsměv),“ nastínila cíle do budoucnosti nejúspěšnější česká střelkyně. „Ale ten sportovní... ráda bych se dostala zpátky do formy do prosince. Alespoň, abych si na prvním závodě neutrhla ostudu. Sen je 397, ale realisticky myslím, že budu tak na 395,“ dodalav odpovědi na dotaz čtenáře dál.

Nejtěžší období bylo pro mistryni světa z roku 2002 to po olympiádě v Aténách. „Největším zklamáním pro mě bylo, že jsem neustála období po olympiádě v Aténách. Neměla jsem motivaci, chtěla jsem se střelbou praštit, dělat něco jiného, vadila mi pozornost... To mě mrzí ještě dnes. Ale asi jsem si tím musela projít. Odrazila jsem se ode dna a dnes jsem mnohem silnější a lépe to všechno snáším. Asi mám větší rozum,“ přiznala trojnásobná olympijská medailistka.

Na olympijských hrách v Aténách také Kateřina Emmons poznala svou životní lásku – střelce Matta Emmonse, který tak nahradil talismany. „Když jsem byla střelecky mladší, tak jsem měla plno talismanů. Teď mám místo talismana snubní prstýnek a většinou i manžela Matta.“

Po olympiádě v Londýně možná skončí

Kdyby se několikanásobná mistryně Evropy nevěnovala vzduchovce a malorážce, tak brokové disciplíny by to také nebyly. „Vystřelit z brokových zbraní jsem zkoušela, ale moc velký talent nejsem. Nechám to Davidovi (Kostelecký – pozn. red.). To bude nejlepší.“ A jak dlouho se ještě bude pětadvacetiletá Kateřina Emmons střelbě věnovat?

„Skončím nejspíš po další olympiádě.“ A už má tedy nějaké plány do budoucna? „Jsem fyzioterapeut-bakalář. Doufám, že se k tomu dostanu, až střelbu definitivně položím.“ Mnoho dotazů bylo také na malou Julinku a její případné další sourozence. „Další děťátko určitě plánujeme, ale až později. Teď nám stačí Julinka. Rádi bychom mezi dětmi měli větší věkový rozdíl, takže máme ještě čas.“ A budou z nich také střelci? „Ze svých dětí chceme mít šťastné človíčky, takže to necháme čistě jenom na nich.“

Reklama