Hlavní obsah

Yeats si vyběhl rekordní čtvrtý triumf ve Zlatém poháru v Ascotu

Zlatý pohár v rámci slavného královského mítinku na dostihovém závodišti v britském Ascotu vyhrál už počtvrté osmiletý Yeats, což se dosud žádnému koni nepodařilo. Svěřenec irského trenéra Aidana O'Briena, kterého vedl žokej Johnny Murtagh, ve čtvrtek na čtyřkilometrové trati zvítězil s pohodlným náskokem tří délek před Patkaiem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Žokej Johnny Murtagh v sedle Yeatse vítězí ve Zlatém poháru v Ascotu.

Článek

Yeats navázal na triumfy z předchozích tří let. "Ještě nikdy na nás zřejmě nebyl takový tlak, a vlastně jsem ani moc nevěřil, že to dnes s Yeatsem dokážeme. Předvedl ale vynikající výkon a potvrdil, že je koněm, jakého potkáte jednou za život. Smekám před ním, je to skutečný šampión," uvedl veleúspěšný trenér O'Brien, jemuž k vítězství blahopřála i královna Alžběta II.

Zlatý pohár je nejdelším velkým rovinovým dostihem světa a navzdory poměrně nízké dotaci 250 000 liber (asi 7,7 miliónu korun) patří k nesledovanějším dostihovým událostem roku. Běhá se již od roku 1807 a Yeats se dosud dělil o pozici nejúspěšnějšího koně v historii dostihu se Sagarem, který Gold Cupu vládl v letech 1975 až 1977.

Reklama