Hlavní obsah

Boxer Vitalij Kličko dostal cenu Laureus za návrat roku

DORTMUND

Boxer Vitalij Kličko dostal prestižní ocenění Laureus za návrat roku. Ukrajinec dokázal v sedmatřiceti letech po tříleté pauze obhájit titul mistra světa v těžké váze organizace WBC.

Článek

Kličko převzal cenu v Dortmundu, kde pomáhá svému mladšímu bratrovi Vladimirovi s přípravou na sobotní zápas o titul mistra světa v těžké váze organizací WBO, IBF a IBO s Ruslanem Čagajevem. Předání se vedle ředitele akademie Laureus Edwina Mosese zúčastnili také její členové bývalý tenista Boris Becker a krasobruslařka Katarina Wittová.

"Je to unikátní pocta," řekl Kličko na webu akademie. "Chtěl bych poděkovat všem členům akademie, kteří mě volili, protože všichni dělali sport na vrcholové úrovni a vědí, jak je těžké zůstat na vrcholu a jak se tam dostat po pauze," dodal.

Kličko původně ukončil kariéru v roce 2005, ale loni se utkal o titul se Samuelem Peterem a vyhrál. "Byla to sázka do loterie, jednosměrná jízdenka. Kdybych prohrál, další šanci bych už nedostal," uvedl boxer, který letos v březnu dokázal v duelu s Kubáncem Juanem Carlosem Gómezem titul obhájit. V ringu si vylepšil bilanci na 37 vítězství z 39 zápasů.

Dalšími kandidáty na cenu za návrat roku byl americký golfista Tiger Woods, jeho kolega Greg Norman, cyklistka Anna Mearesová, vzpěrač Mathias Steiner a plavec Maarten van der Weijden.

Sportovcem roku byl vyhlášen jamajský sprinter Uain Bolt, mezi ženami podruhé v kariéře vyhrála ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Jubilejní desátý ročník ankety neměl galavečer. Kvůli ekonomické krizi ho organizátoři zrušili a ceny předávají individuálně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články