Hlavní obsah

Dlabaja má hattrick z MČR v orientačním běhu ve sprintu

KUTNÁ HORA

Sprint na mistrovství České republiky v orientačním běhu vyhrál potřetí za sebou Tomáš Dlabaja z brněnských Žabovřesk. V Kutné Hoře nedal soupeřům v pátek šanci a zvítězil s náskokem 22,5 sekundy před úřadujícím juniorským mistrem světa Štěpánem Kodedou. Ženský závod ovládly pardubické běžkyně, titul získala Iveta Duchová o jednu desetinu sekundy před Martinou Dočkalovou.

Článek

"Moc jsem chtěl uspět, abych zkompletoval hattrick," uvedl Dlabaja, který loni skončil šestý na mistrovství světa. "Tratě byly velmi zajímavé. Bylo to hodně o volbách postupů a ty jsem pravděpodobně vybral dobře," řekl čerstvý absolvent VUT v Brně.

Na poslední kontrole byl ještě druhý Jan Procházka, v cíli se však musel spokojit se třetím místem o 0,9 sekundy za Kodedou. "Udělal jsem dvě chyby. Kdybych se jich vyvaroval, tak jsem mohl bojovat o titul," litoval.

Vyrovnaný závod žen se také rozhodoval v závěru. Dočkalová na předposlední kontrole uklouzla na mokré dlažbě, ztratila pár sekund a v cíli těsně zaostala za Duchovou. "Mrzí mě to, škoda toho pádu," řekla Dočkalová. Předloňská i loňská vítězka Radka Brožková skončila sedmnáctá. "Udělala jsem chybu a pak už jsem to vypustila," přiznala.

V neděli se poběží o tituly na krátké trati ve Zdechovicích.

Mistrovství ČR v orientačním běhu v Kutné Hoře - sprint:
Muži (2,8 km): 1. Dlabaja (Žabovřesky Brno) 13:59,8, 2. Kodeda (Jičín) -22,5, 3. Procházka (Praga) -23,4, 4. Mrázek (Sparta Praha) -36,4, 5. Losman (OK 99 Hradec Králové) -36,8, 6. Smola (SKOB Zlín) -50,5.
Ženy (2,6 km): 1. Duchová 15:52,0, 2. Dočkalová (obě Lokomotiva Pardubice) -0,1, 3. Svobodná (Kotlářka Praha) -11,7, 4. Panchártková (OK 99 Hradec Králové) -42,0, 5. D. Brožková (Jičín) -44,9, 6. Spurná (Praga) -1:00,5.

Reklama