Hlavní obsah

Kostelecký přišel v rozstřelu o triumf na SP v San Marinu

SAN MARINO

Olympijský vítěz David Kostelecký obsadil druhé místo ve střelbě na trap na Světovém poháru v San Marinu. Vítězství v úterý přitom ztratil až ve třetí sérii rozstřelu s Američanem Ryanem Haddenem. Kostelecký si i tak zajistil postup do finále SP, které bude hostit na přelomu října a listopadu Peking.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Kostelecký postoupil do boje o medaile jako lídr společně s dalšími třemi soupeři, kteří v kvalifikaci minuli jen čtyři terče. A po 18 finálových ranách bezpečně směřoval český reprezentant k premiérovému vítězství v SP v kariéře, protože sám střílel čistě, zatímco všichni jeho největší soupeři už udělali alespoň dvě chyby. V posledních sedmi kolech ale i Kostelecký dvakrát minul a rozdělil se o vedení s Haddenem, který pak měl v dodatečné loterii více štěstí.

"V závěru mě zradily dva pravé terče. Nepatří k mým oblíbeným. Situaci jsem měl ve finále dobře rozehranou, proto mě tato chyba pochopitelně mrzí," řekl ČTK Kostelecký. "Vyhovovalo mi nádherné počasí. Zdejší střelnice je po opravě sice krásná, ale byla nesmírně těžká. Před závodem jsem ani v tak výborný výsledek příliš nevěřil, takže jsem spokojený," dodal Kostelecký, který nyní bude ještě tři dny trénovat v Itálii.

Kostelecký druhým místem vyrovnal své maximum v SP z roku 2006 z německého Suhlu. Ve sbírce má i tři třetí příčky a letos bylo jeho nejlepším výsledkem čtvrté místo z Káhiry. V egyptské metropoli tehdy na začátku května zvítězil právě Hadden.

SP ve sportovní střelbě z brokových zbraní v San Marinu:
Muži - trap:
1. Hadden (USA) 144 (121+23/3 v rozstřelu), 2. Kostelecký (ČR) 144 (121+23/2), 3. Pinero (Dom. rep.) 143 (121+22), ...15. Gach 115, 21. Lipták (oba ČR) 114.

Reklama

Související témata: