Hlavní obsah

Tempo vede extraligu softbalistek. Září hvězda, která měla hrát v Itálii

Základní části softbalové extraligy je v polovině a na pomyslném trůnu zatím pevně sedí Tempo Praha a drží se naděje na mistrovský titul. Daří se mu v obraně i v útoku, několik utkání celek rozhodl posledním odpalem. Hvězdou Tempa je zkušená nadhazovačka Martina Bláhová, která zařídila šest vítězných duelů. „Tým šlape jako hodinky. Každý je schopný v důležitý moment odpálit," chválila Bláhová, která měla na jaře hrát v Itálii. Extraliga pokračuje až 30. července.

Foto: Česká softballová asociace

Softbalové extralize žen zatím vládne pražské Tempo.

Článek

Tempo bralo ve třinácti zápasech devět výher a na kontě má 22 bodů. O bod zpět jsou hráčky pražského konkurenta Joudrs a loňské šampionky Žraloci Ledenice. Čtvrtou pozici drží Eagles Praha. „Kdyby nám někdo před začátkem sezóny řekl, že v polovině základní části povedeme extraligu, asi bychom tomu nevěřily. Jsme maximálně spokojené, zápasy jsou pro nás zábavou," hlásí nadhazovačka Bláhová.

Sama předvedla už 42 strikeoutů, úspěšnost jejích nadhozů je 85 procent, lépe na tom nikdo není. Bláhovou však nejvíce těší týmová výkonnost. „V obraně předvádí i méně zkušené hráčky nadstandardní výkony a na pálce se daří i druhé půlce line-upu. Mnoho zápasů se nám podařilo ke konci zápasu otočit, v tom je naše síla," tvrdí zkušená nadhazovačka.

„Za Tempo hraju několik let a pamatuji zatím jen jednu medaili, bronzovou. Letošní sezona bude neskutečně vyrovnaná a napínavá, ale my budeme chtít zaútočit na zlato," slibuje

Pražským softbalistkám nahrává také fakt, že za Žraloky Ledenice v letošní sezoně nenastupuje Veronika Pecková. Dlouhodobě nejlepší domácí nadhazovačka je nyní v Japonsku. Také Bláhová měla vyjednaný zahraniční kontraktv Itálii. „V Nuoru na Sardinii jsem chtěla odehrát jaro a připravit se co nejlépe na červnové mistrovství Evropy. Koronavirus však plány změnil. Nyní mám jiný cíl – vyhrát domácí extraligu," přiznává Bláhová.

Ženskou softbalovou extraligu čeká nyní více než dvoutýdenní dovolená, rozjede se koncem července a pokračovat bude v srpnu a v září.

Reklama