Hlavní obsah

Tragédie! Mistr světa a Evropy Antonio Krastev zemřel při autonehodě

Sofia/Praha

Vyhlášený silák a elitní člen bulharské vzpěračské reprezentace z 80. let minulého století Antonio Krastev zemřel v Minnesotě při automobilové nehodě ve věku 58 let. Na svém facebooku to oznámil Bulharský svaz vzpírání. Krastev byl dvojnásobným světovým šampionem z let 1985 v Södertälje a 1986 v Sofii a ve své sbírce měl i dvě zlaté medaile z evropských šampionátů v letech 1986 a 1987.

Foto: Sport.cz

Dvojnásobný světový šampion ve vzpírání Antonio Krastev zemřel při autonehodě v USA.

Článek

Osobního maxima dosáhl Krastev v roce 1987, kdy v kategorii nad 110 kg na evropském šampionátu zapsal ve dvojboji světový rekord 467,5 kg. Téhož roku na MS v Ostravě „utrhl" 216 kilogramů, což byl výkon, který dlouhých 30 let nikdo nepřekonal. Americký magazín Power Lift označil Krasteva ve své době za nejsilnějšího muže světa.

Krastev byl rovněž horkým favoritem na zlato na olympijských hrách v roce 1988 v Soulu, kde však došlo k několika dopingovým případům v táboře bulharské reprezentace a celý tým byl následně odvolán ze soutěže.

Od roku 1991 pobýval Krastev v zámoří, kde působil jako trenér, nejprve v Torontu, později v USA. Živil se rovněž jako řidič kamionu.

Reklama

Související témata: