Hlavní obsah

Zlatý pohár v Pardubicích opět vyhrál hnědák Royal Mougins

Hnědák Royal Mougins vyhrál hlavní dostih sobotního mítinku v Pardubicích, kterým byla steeplechase první kategorie na 5000 metrů Zlatý pohár Chládek a Tintěra. Svěřenec trenéra Františka Holčáka v sedle s žokejem Jiřím Kouskem obhájil své loňské umístění, stejně jako druhý Mandarino.

Článek

Na start se postavilo devět koní a zpočátku udávala tempo dvojice De Dur, Amber Hill, zatímco favorité se drželi uprostřed pole. V druhé polovině se do popředí posunul favorizovaný Royal Mougins a tempo se podstatně zrychlilo.

Do cílové rovinky zamířil na špici s několikadélkovým náskokem obhájce prvenství a za ním se vydal Mandarino s žokejem Myškou, který se po poslední překážce pokusil zaútočit. Holčákův svěřenec ale jeho útok snadno odrazil a nakonec vyhrál lehce o tři a půl délky.

Daleko za touto dvojicí svedli tuhý boj o třetí pozici De Dur s Amber Hillem, který o krátkou hlavu vyhrál prvně jmenovaný kůň a proti loňsku si o jedno místo polepšil. Royal Mougins si pro třetí vítězství v tomto dostihu za sebou doběhl v čase 6:33,14 a potvrdil, že v klasické steeplechase je v Česku opravdovým králem.

Reklama