Hlavní obsah

Extrémní Adrenalin Cup vyhrál favorizovaný tým Salomonu

OSTRAVICE

Favorizovaný tým Salomon vyhrál v času 3:20:11,1 hodin letošní třináctý ročník sms.cz Adrenalin Cupu, extrémního závodu čtyřčlenných štafet v Beskydech. Vítěznou sestavu tvořili český reprezentant v běhu do vrchu Roman Skalský, paraglidista Jan Škrabálek, cyklista Jaroslav Kulhavý, juniorský mistr světa i Evropy na horském kole, kajak přivezl do cíle Ondřej Raab.

Foto: Milan Nosek, ČTK

Extrémní závod čtyřčlenných štafet Adrenalin Cup 2009

Článek

Na startu bylo rekordních 57 týmů, z toho čtyři ryze ženské.

Obavy související s povodněmi se v regionu nevyplnily, řece Ostravici se větší deště vyhnuly. Smůlu ale měli paraglidisté, neboť kvůli mrakům se nemohlo létat. Druzí členové štafet tak se svými padáky oběhli vrchol Lysé hory a pomyslný kolík předali bikerům. Při závěrečné jízdě na kajaku museli vodáci skočit z rampy a provést eskymácký obrat.

Druhé místo obsadil tým NUTREND/Salomon-run s trojnásobným účastníkem Gira de Italia a Vuelty cyklistou Janem Hruškou. Bronz si odvezl tým ODLO. Mezi ženami byly nejrychlejší členky týmu s názvem Studio 2001 s časem 4:24:47,2 hodin.

První člen štafety musel po svých zdolat 16 kilometrů a převýšení 1145 metrů na vrchol Lysé hory. Zrušený let paraglidistů urychlil nástup jezdců na horských kolech, jež čekalo 1450 metrů převýšení na 32 kilometrech trasy. Závod dovršil vjezdem do cíle kajakář, který musel na pěti kilometrech projet 15 brankami.

Zúčastnil se i lyžař Kožíšek  

Mezi přihlášenými byla letos řada hvězdných českých sportovců. Na Lysou horu vystoupal na kole také několikanásobný účastník Tour de France Pavel Padrnos nebo dvojnásobný olympionik Radim Kořínek. Do kajaku usedl nejlepší český snowboardcrossař Michal Novotný, dvojnásobný medailista z mistrovství světa v klasickém lyžování Dušan Kožíšek si zase zkusil běh do vrchu.

S velkým úspěchem se setkal také premiérový ročník závodu ve vynášení sudů - Radegast Beskydský šerpa. Organizátoři omezili kapacitu na 20 týmů, zájem byl ale obrovský. Nejrychlejší čtyřčlenný tým s názvem "Tlustý Lájoš" vynesl padesátilitrový sud ve speciální šerpské krosně za 2:19:15,9 hodiny.

Extrémní štafetový závod Adrenalin Cup v Beskydech:
Muži:
1. Salomon (Skalský, Škrabálek, Kulhavý, Raab) 3:20:11,1, 7. Nutrend/Salomon-run (Brýdl, Šotek, Hruška, Waloszek) 3:25:24,9, 3. Odlo (Pleticha, Brauner, Novák, Maroul) 3:26:17,4, 4. OpavaNet/Int. BillBoard (Krupička, Svoboda, Horák, Maslaňák) 3:27:14,9, 5. Radegast (Barták, Ledník, Boudný, D. Knebel) 3:35:24,6, 6. www.KOVANEVYROBKY.cz (V. Novotný, Poloha, Haman, Slepica) 3:36:47,6.
Ženy:
1. Studio 2001 (Bárnetová, Kadlecová, Radová, Hošková) 4:24:47,2, 2. DKNV Stavební 2 (Poborská, Gwuzdová, Krnácová, Vránová) 4:25:12,1, 3. Lazy girls (Šádková, Smutná, Janzová, Lagnerová) 4:39:09,3.

Reklama