Hlavní obsah

Moderní pětibojaři ukončili ME bronzem ve štafetách mužů

LIPSKO

Moderní pětibojaři v úterý uzavřeli skvělé české vystoupení na mistrovství Evropy v Lipsku bronzem v mužských štafetách. Evropského šampiona Ondřeje Polívku v českém triu doplnili bývalý mistr světa Michal Sedlecký a Martin Dvořák. Vyhráli Litevci před Maďary.

Článek

Česká výprava v moderním pětiboji trenéra Jakuba Kučery tak odjede z ME se ziskem čtyř medailí. Polívkovo zlato napodobily i ženy ve štafetě, muži přidali štafetový bronz a stříbro v družstvech.

Polívka se s kompletní medailovou sbírkou stal nejúspěšnějším pětibojařem mistrovství. "Že to bude až takhle úspěšné, jsem si tedy nepředstavoval," řekl jednadvacetiletý reprezentant na iDnes.cz.

Češi figurovali po šermu a plavání na šestém místě a k medaili se posunuli výhrou v parkuru. "Určitě se na nás projevuje kvalitnější jezdecký trénink a také častější závodění mezi specialisty," uvedl zkušený Sedlecký, individuální mistr světa z roku 2002.

Do závěrečného běhu se střelbou Češi nastupovali pátí. Nervózní Dvořák měl 11 nepřesných zásahů na střelnici, ale rychlým během pozici udržel. Sedlecký pak chytil klidný rytmus, štafetu vytáhl na bronz a jistý Polívka skoro bezchybným výkonem třetí pozici udržel.

ME v moderním pětiboji v Lipsku:
Muži - štafeta:
1. Litva (Krungolcas, Zemaitis, Kinderis) 6638 b., 2. Maďarsko 6582, 3. Česko (Polívka, Sedlecký, Dvořák) 6478.

Reklama