Hlavní obsah

Na ME střelců do Osijeku zamíří ostřílení i mladí

PRAHA

Česká střelecká reprezentace se chystá na vrchol letošní sezóny v kulových zbraních, kterým bude ME v Osijeku (14. až 25. července). Nominováno bylo 26 seniorů a 23 juniorů.

Článek

„Letos se ještě nestřílí o účastnická místa na olympiádu v Londýně. Proto dostali šanci ostřílení závodníci a závodnice, ale také mladí. Šampionát by měl naznačit, s kým můžeme počítat nejen pro příští rok, kdy už se bude o Londýn bojovat na Světových pohárech a především na mistrovství světa v Mnichově,“ řekl ředitel střelecké reprezentace a trenér puškových disciplín Vladislav Šaňák.

Vzduchovka se o evropské tituly střílela v zimě v Praze. Ani z kulové Evropy však čeští střelci tradičně nevycházejí naprázdno. V puškách se vracejí veteráni Miroslav Varga, vítěz OH 1988 v Soulu, ale také Václav Bečvář. Hodně se čeká od brokařů, především od olympijského vítěze Kosteleckého, a od střelby na běžící terč, v níž už Miroslav Januš načal druhou stovku medailí z velkých soutěží. V pistolích pak tradičně od Lenky Maruškové a od rychlopalníků – Martinů Strnada a Podhráského.

Nominace na ME
SENIOŘI
puška: Jeřábek, Bečvář, Varga, Haman, Rozsypal, Mach, Opelka, Valová, Sýkorová, Vondrášková, pistole: Strnad, Podhráský, Fiala, Marušková, Hyková, Hanzlová, běžící terč: Januš, Jonáš, Nikl, skeet: Sychra, Hlaváček, Hutař, trap: Kostelecký, Lipták, Daněk, Loosová.
JUNIOŘI
puška: Šůna, Skalík, Hrabovský, Vavrošová, Růžičková, Mazurová, pistole: Malúšek, Dubový, Pecháček, Těhan, Musilová, Lorencová, J. Brabcová, skeet: Slavíček, Novota, Tomeček, Jahodová, trap: Vébr, Hojný, Majer, Filoviatová, Rylichová, Michálková.

Reklama