Hlavní obsah

Triatlonisté jedou na ME bojovat, šesté místo by bylo úspěchem

PRAHA

Od čtvrtka 2.7. do neděle 5.7. se v holandském Holtenu uskuteční mistrovství Evropy v triatlonu. České barvy bude hájit kompletní domácí špička v čele s Vendulou Frintovou a Filipem Ospalým. "Když alespoň v jedné kategorii skončíme do šestého místa, bude to velký úspěch," prohlásil předseda Českého svazu triatlonu Václav Bunc.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Filip Ospalý a Vendula Frintová na tiskové konferenci Českého svazu triatlonu před odjezdem reprezentace na ME

Článek

"Všichni naši reprezentanti jsou zdravotně v pořádku, tak věřím, že svou současnou formu prodají a pokusí se o co nejlepší umístění," řekl trenér Jiří Seidl na čtvrteční  tiskové konferenci. Již ve čtvrtek 2. července se v nizozemském Holtenu rozjede mistrovství Evropy. Jako první se uskuteční novinka šampionátu  - závod štafet, kde za každou zemi nastoupí dvě ženy a dva muži. Česká republika do tohoto nového zkušebního závodu nominovala pouze juniorskou štafetu.

Seniorská reprezentace se zúčastní až nedělních závodů jednotlivců. Trenér na evropský šampionát nominoval kompletní českou špičku. V závodě žen bude o dobré umístění bojovat Vendula Frintová, Radka Vodičková a Lenka Fanturová. V soutěži mužů se představí hned pětice reprezentantů: Filip Ospalý, Martin Krňávek, Jan Čelůstka, František Kubínek a Přemysl Švarc.

Frintová: Hlavně, když přežiju

Největší nadějí mezi ženami je pětadvacetiletá Vendula Frintová. "Na těchto tratích jsem už dvakrát závodila, což by pro mě mohlo být výhodou," přiznala Frintová. "V únoru jsem byla na soustředění v Jihoafrické republice, kde jsem trénovala i se Španělem Javierem Gomezem, čtvrtým mužem z olympiády v Pekingu. Formu jsem celkem měla, ale pak nastaly nějaké zdravotní problémy. A forma je teď taková roztříštěná," vyprávěla rodačka z Náchodu. "Takže mým hlavním přáním je, abych nedělní závod přežila," dodala s úsměvem.

O dobrý výsledek se chce porvat Filip Ospalý. "Začátek sezóny nevyšel úplně podle mých představ. Je ale pravda, že jsem přípravu směřoval hlavně na léto, aby mi forma gradovala v červenci a srpnu. Takže jestli se mi povede závod už v neděli, budu jen rád," líčil mistr Evropy z roku 2001. "Chtěl bych skončit do desítky, ale uvidíme. Bude to těžké, na startu bude hodně dobrých triatlonistů," uzavřel třiatřicetiletý Ospalý.

Reklama