Hlavní obsah

Panteři chtějí uspět i příští rok v Eurobowlu, slavit budou dva dny

PRAHA

Největší úspěch v klubové historii v sobotu vybojovali američtí fotbalisté Prague Panthers. Český šampión v Praze ve finále EFAF Cupu porazil francouzského vicemistra Thonon Black Panthers 35:12. Příští rok budou Panteři hrát nejvyšší evropskou soutěž Eurobowl a uspět chtějí i v něm. „Tým na to má, herně jsme připraveni,“ řekl Sport.cz asistent trenéra Douglas Youngberg.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Tým Prague Panthers při finále české ligy amerického fotbalu

Článek

Český mistr díky úspěchům v letošní sezóně sehnal sponzora a finančně náročnější Eurobowl by měl příští rok hrát. „Je to otázka peněz, Eurobowl je samozřejmě dražší. Ale máme sponzora a příští rok chceme v Eurobowlu uspět,“ uvedl Youngberg.

Panteři nedali svým finálovým soupeřům šanci, jindy produktivní útok Francouzů se přes skvělou obranu domácích nemohl prosadit. „Je pravda, že jim chyběl rozehrávač. Ale oni mají útočnou hru postavenou na bězích, takže to takový rozdíl nebyl. Jsme ale překvapení, jak bezproblémově jsme zápas zvládli,“ těšilo asistenta Panthers.

Youngberg označil sobotní vítězství jako největší v kariéře pro všechny členy týmu. „Hlavně pro kluky, kteří tady klub amerického fotbalu zakládali. Oni tím sportem žijí, zaslouží si takovou odměnu,“ připomněl veterány jako Daniel Krejbich.

Hrající manažer týmu byl ještě dvě hodiny po zápase v euforii z famózního úspěchu. „Jsem strašně šťastný. V televizi často vidím sportovce, jak říkají, že jim vše dojde později. Je to klišé, ale něco na tom bude,“ vyprávěla čtyřiatřicetiletá opora. „Když rozhodčí zapíská konec, je to fantastický pocit. Měli bychom si vše víc užít, slavit budeme dva dny,“ těšil se v rozhovoru pro Sport.cz na oslavy triumfu Krejbich.

Další historický úspěch za rok?

Panteři dominují české soutěži, kterou vyhráli v posledních třech letech. Po prvním evropském úspěchu však míří výše. Příští rok by rádi uspěli i mezi evropskou elitou v Eurobowlu. „Náš vrchol klidně může přijít příští rok! Týmy v Eurobowlu jsou podobné, není tam výrazný kvalitativní skok,“ je optimistou Krejbich, jenž pamatuje první boje Panthers s evropskými soupeři.

„Občas jsme porazili tým z německé třetí ligy. Nečekal jsem ale, že se dostaneme až na úroveň nejlepších evropských celků. Nikdy jsme tak kvalitní soupeře neporazili. Je to neuvěřitelné,“ pochvaloval si Krejbich a zároveň vyzvedl práci trenéra Johna Srholce. „Má na našem úspěchu velký podíl. Učí nás věci, které nikdo v Evropě nemá. I na Thonon jsme byli dobře připraveni, i proto jsme jejich ofenzívě téměř nic nedovolili. Nikdy mě ani nenapadlo, že se budeme moci s podobnými týmy poměřovat. Příští rok třeba můžeme být nejlepší v Evropě!“

Reklama