Hlavní obsah

Novými mistry světa v plážovém volejbalu Němci Brink a Reckermann

STAVANGER

Američané Todd Rogers a Phil Dalhausser po dvou letech opustili světový beachvolejbalový trůn. Olympijští vítězové a obhájci předloňského titulu mistrů světa prohráli na šampionátu v norském Stavangeru už v semifinále a obsadili třetí místo. Zlaté medaile získali jejich přemožitelé Julius Brink a Jonas Reckermann, kteří se postarali o historický úspěch německého plážového volejbalu.

Foto: Bison&Rose

Český plážový volejbalista Michal Bíza

Článek

Ve finále německý pár, který se dal dohromady až před letošní sezonou, zdolal nejvýše nasazené Brazilce Harleyho a Alisona ve dvou setech a připsal si vítěznou prémii 60 000 dolarů. Brink, mistr Evropy z roku 2006 a bronzový medailista z MS o rok dříve, si tak nadělil nečekaný dárek k pondělním sedmadvacátým narozeninám. Evropští volejbalisté ještě světový šampionát nikdy v historii nevyhráli.

Brink a Reckermann dokázali různými typy podání šikovně měnit rytmus hry a v prvním setu si záhy vypracovali čtyřbodový náskok. Ten už jejich protivníci stahovali marně.

Naopak do druhého dějství vstoupili lépe Brazilci, kteří letos triumfovali na dvou turnajích Světového okruhu. Po několika německých chybách se dostali do vedení 8:4, náskok si dlouho udržovali, ale v koncovce jim potom nestačil ani velmi slibný stav 19:16.

Od tohoto stavu už Jihoameričané neuhráli na norském písku ani bod. Němci dokázali vyrovnat, mečbol jim poté zajistilo Reckermannovo eso a tentýž hráč zakončil padesátiminutové finálové utkání přesným blokařským zásahem.

Čeští reprezentanti Michal Bíza a Pavel Rotrekl nepostoupili s jedním vítězstvím a dvěma porážkami ze základní skupiny. V celkovém pořadí šampionátu obsadili 37. místo.

Reklama