Hlavní obsah

Boxer Konečný se rozhodl přestoupit do vyšší váhové kategorie

PRAHA

Jen lukrativní nabídka na "velký" zápas by mohla změnit rozhodnutí nejlepšího českého profesionálního boxera Lukáše Konečného přestoupit do střední váhové kategorie.

Foto: Sport.cz

Český boxer Lukáš Konečný (vpravo) a Jimmy Colas z Francie při zápase o profesionální titul mistra Evropské unie (EBU-EU).

Článek

Někdejší dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa v pátek v Hannoveru porazil ve svém prvním duelu po přestupu ze superwelterové váhy Christophe Karagoze z Francie a následně se rozhodl, že už by chtěl boxovat pouze v kategorii do 72,58 kg.

"Myslím si, že to bylo v pohodě. Vyšší váha mi sedí více a jsem rozhodnutý v ní pokračovat," řekl Konečný ČTK. Karagoze porazil k.o. v osmém kole a připsal si jubilejní 40. vítězství v profesionálním ringu.

Do nižší váhové kategorie by se vrátil pouze v případě nabídky na velký titulový zápas, například na odvetný souboj s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem o pás světového šampiona organizace WBO. "Nepředpokládám, že taková nabídka přijde," přiznal třicetiletý boxer, jehož přestup výše již schválil i manažer Ulf Steinforth a trenér Dirk Dzemski.

Premiéru ve střední váze Konečný zvládl i přesto, že ho od třetího kola braly křeče v lýtkách pravé i levé nohy. "Myslel jsem, že zápas nedoboxuju. Nemohl jsem se pohybovat po špičkách, nedokázal jsem se zapřít o nohy a tím pádem dát tvrdý úder. Můj pohyb po ringu byl komický," uvedl Konečný. Jeho stav se v sedmém kole zlepšil a v následujícím se mu podařilo soupeře třikrát tvrdě zasáhnout tak, že musel být počítán a rozhodčí následně duel ukončil.

Přesnou příčinu problémů s lýtky ústecký boxer nezná a chystá se na lékařské vyšetření k některému ze specialistů. "Podobné problémy mám už asi rok a půl. Většinou jen při tréninku. Ještě nikdy mě ale nevzaly obě nohy současně," řekl Konečný, který nyní odpočívá a věnuje se rodině. Další zápas by měl absolvovat až v říjnu nebo listopadu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články