Hlavní obsah

Výškařka Marešová skončila na závěr univerziády šestá

BĚLEHRAD

V závěrečný den Světové univerziády v Bělehradu se o nejlepší český výsledek postarala výškařka Oldřiška Marešová, která díky výkonu 185 centimetrů obsadila šestou příčku. Z vítězství se radovala po překonání dvou metrů suverénní Němka Ariane Friedrichová.

Článek

Skvělou úroveň měla soutěž dálkařů, kterou vyhrál za 841 cm Korejec Kim Tok Hjon. Štěpán Wagner si nepřipsal ani jeden platný pokus. O něco lépe dopadl diskař Jan Marcell, jemuž ale 57,74 metru na postup do užšího finále těsně nestačilo.

Česká výprava se tak rozloučila s univerziádou ziskem šesti cenných kovů. Zlato vybojovala tyčkařka Jiřina Ptáčníková, stříbro si přiveze sedmibojařka Jana Korešová. O čtyři bronzy se postarali plavec Michal Rubáček, tenistka Nikola Fraňková a judisté Jaromír Ježek a David Dubský. Pořadí národů vyhráli suverénně Rusové, Češi obsadili 35. pozici.

Světová univerziáda v Bělehradu:
Atletika:
Muži - dálka: 1. Kim Tok Hjon (Korea) 841, 2. Badji (Sen.) 819, ...Wagner (ČR) bez platného pokusu, disk: 1. Muh. Samimi 65,33, 2. Mah. Samimi (oba Írán) 64,67, ...9. Marcell (ČR) 57,74.
Ženy - výška: 1. Friedrichová (Něm.) 200, ...6. Marešová (ČR) 185.

Reklama