Hlavní obsah

Boxerský šampion Gatti byl nalezen mrtev, podezřelá je manželka

RIO DE JANEIRO

Bývalý profesionální mistr světa v boxu Arturo Gatti byl v sobotu nalezen mrtvý v přímořském hotelovém apartmá v Brazílii a policie podezřívá z vraždy jeho manželku. Sedmatřicetiletý Kanaďan měl na krku a hlavě drobná poranění.

Článek

Tělo boxera nalezla právě jeho brazilská manželka Amanda Rodriguesová, se kterou byl v letovisku Porto de Galinhas u Recife na druhých líbánkách společně s jejich ročním synem. Rozpory ve výpovědi přiměly policisty podle agentury AP k jejímu zadržení.

Rodriguesová nebyla schopna vyšetřovatelům vysvětlit, jak je možné, že si manželovy smrti nevšimla, ač s ním byla v bytě deset hodin. Brazilský boxer Angelino Freitas, jenž se s oběma manželi přátelil, médiím řekl, že měl pár v poslední době problémy a vztah se rozpadal.

Italský rodák Gatti se stal v roce 1995 světovým šampionem organizace IBF v první lehké váze do 59 kg. O devět let později získal i pás WBC v lehké welterové váze do 63,5 kg. Kariéru v profesionálním ringu ukončil předloni. Boxerské úspěchy sbíral v minulých letech i jeho o pět let starší bratr Joe.

Reklama