Hlavní obsah

VIDEO: Z vraždy boxerského šampióna Gattiho byla obviněna jeho žena

RIO DE JANEIRO

Brazilská policie obvinila z vraždy bývalého profesionálního mistra světa v boxu Artura Gattiho jeho manželku. Sedmatřicetiletý Kanaďan byl v sobotu nalezen mrtev v letním bytě v přímořském letovisku Porto de Galinhas. Na hlavě a krku měl drobná poranění a stopy po škrcení. Na místě byla nalezena kabelka, jejíž ramínko bylo od krve.

Foto: Reuters

Manželka boxera Gattiho je podezřelá z jeho vraždy

Článek

Policie hned následující den zatkla boxerovu brazilskou manželku Amandu Rodriguesovou, která tělo našla. "Je jedinou podezřelou," řekl agentuře Reuters mluvčí policie v Recife, kde je třiadvacetiletá žena ve vazbě.

K jejímu zadržení vedly policisty rozpory v její výpovědi, když nebyla schopna vysvětlit, jakto že si deset hodin nevšimla manželovy smrti, přestože byla ve stejném apartmá.

Manželé, kteří dorazili do Brazílie na měsíční dovolenou i s ročním synem, se podle svědků po večeři pohádali. Gatti byl prý opilý a s manželkou se popral, což Rodriguesová u výslechu přiznala. Tvrdila však, že boxer odešel do apartmá sám, kde ho zabil někdo jiný.

Zavražděný boxer Arturo Gattifoto: ČTK/AP/Mary Godleski

Kanadsko-brazilský pár byl podle zjištěný policie mimořádně žárlivý a v jejich vztahu se objevovaly čím dál větší problémy.

Italský rodák Gatti ukončil v roce 2007 kariéru, během níž se stal v roce 1995 světovým šampionem organizace IBF v první lehké váze do 59 kg. O devět let později získal i pás WBC v lehké welterové váze do 63,5 kg. Mezi profesionály vyhrál 40 z 49 zápasů a jednatřicetkrát zvítězil k.o.

V ringu se utkal i s hvězdami typu Floyda Mayweathera a Oscara de la Hoyi.

Reklama