Hlavní obsah

Šampioni další senzaci nepřipustili, Eagles museli otáčet

Basebalová extraliga pokračovala dalším hracím dnem nadstavby. Tentokrát nedošlo k žádnému překvapení. Arrows Ostrava si druhé utkání s Tempem Praha pohlídali, výborný výkon předvedl reprezentant Boris Bokaj. Eagles Praha si nakonec i podruhé poradili s Hrochy Brno, ale museli otáčet nepříznivý vývoj ve skóre. Zápas Draků Brno s Kotlářkou Praha musel být kvůli dešti odložen.

Foto: baseball.cz

Pálí Jan Homolka z Eagles Praha.

Článek

Obhájci titulu tentokrát potvrdili své kvality. Boris Bokaj, startující nadhazovač Arrows Ostrava, dovolil Tempu Praha pouze dva hity a 1 bod, který páteční překvapivý vítěz získal hned v první směně sobotního duelu. Poté už utkání zcela ovládli domácí pálkaři. Skóre zápasu otočili ve svůj prospěch ještě v dohrávce první hry a měli celé utkání pevně pod kontrolou. Získali tak svou první nadstavbovou výhru v poměru 8:1.

Divoké utkání bylo k vidění v pražské Krči, kde Eagles opět přivítali Hrochy Brno. V prvním zápase domácí zlomili odpor soupeřů až v 5. směně a rozdílovou výhru získali díky tříbodovému homerunu Michala Zýmy. „Zavřel jsem oči a švihnul..."

Ve druhém duelu získali vládu nad utkáním dokonce až v sedmé směně. Hroši začali proti startujícímu Petru Vojtovi zostra a během tři směn získali devět bodů. Domácí se dostávali do tempa o dost pomaleji, ale díky dobrému závěru nakonec vyhráli 15:11. V zápase padlo celkem 29 hitů, druhý homerun v sérii odpálil Marek Chup. Dlouhý odpal, první v kariéře, se povedl také Marku Slámovi z Hrochů. Eagles tak mají zatím jako jediní na svém kontě dvě výhry. Hroši si i přes dobré začátky obou duelů odváží dvě patnáctibodové porážky.

Zápas mezi Draky Brno a Kotlářkou Praha musel být kvůli dešti odložen. V neděli se utkají stejní soupeři, pouze si vymění domácí hřiště. Zápasy začínají ve 14:00, hraje se v Praze v areálu Tempa v Libuši a na Vypichu na Markétě, v Brně pak v areálu U Hrocha.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Arrows Ostrava - Tempo Praha 8:1
Eagles Praha - Hroši Brno 15:11
Draci Brno - Kotlářka Praha odloženo
Tabulka:
1.Draci Brno110100
2.Eagles Praha220100
3.Arrows Ostrava21150,0
Tempo Praha21150,0
5.Hroši Brno2020
6.Kotlářka Praha1010

Reklama

Související témata: